ОБЗОР: Сиатъл свали Колорадо от върха с историческо постижение (ВИДЕО)

Вижте всички резултати и лидерите в отделните дивизии в НХЛ

ОБЗОР: Сиатъл свали Колорадо от върха с историческо постижение (ВИДЕО)

Дебютантът в Националната хокейна лига Сиатъл надделя над гостуващия Колорадо с 3:2 и за първи път в кратката си история записа серия от три поредни победи.

Коул Линд, Джордън Еберле и Яни Гурд дадоха  класически аванс на домакините още в първия четвърт час от двубоя, а до края Кейл Мейкър и Артури Лехконен направиха  загубата на тима си по-почетна.

Поражението свали Колорадо от върха в класирането на лигата, но със 116 точки отборът продължава да води убедително в Западната конференция.

Александър Овечкин реализира два гола, включително и 50-ия си за сезона, но Вашингтон загуби гостуването си на Лас Вегас с 3:4 след продължение.

Шей Тиодор донесе победата на домакините в 2:09 минута на допълнителното време. Евгени Дадонов се отличи с гол и асистенция, Алекс Мартинес и Чандлър Стивънсън също вкараха, а Вегас се доближи на 2 точки от Далас в борбата за втората "уайлд кард" за участие в плейофите на Запад.
Евгени Кузнецов се отличи с гол и асистенция за столичани, а Овечкин достигна границата от 50 попадения в девети сезон от кариерата си, с което се изравни с лидерите в тази класация Уейн Грецки и Майк Боси.

Конър МакДейвид завърши с гол и две асистенции и помогна на Едмънтън да спечели с 5:2 срещу гостуващия Далас. МакДейвид се върна на върха в листата на реализаторите през кампанията със 113 точки (43 гола и 70 асистенции), като изпревари с 2 точки Жонатан Юбердо от Флорида (30 гола и 81 асистенции).

Ивандър Кейн, Дерек Райън и Зак Хайман също вкараха, вратарят Майк Смит отрази 34 шайби при третия пореден успех на тима, с който домакините се утвърдиха на второто място в Тихоокеанската дивизия. Джейсън Робертсън и Рууп Хинц се отличиха с по попадение и асистенция за тексасците.
Алекс ДеБринкат реализира 37 секунди преди края на продължението и донесе победата на Чикаго с 4:3 над домакина Аризона.

Доминик Кубалик завърши с попадение и асистенция, Алекс Влашич вкара първия си гол в НХЛ, а Кевин Ланкинен направи 32 спасявания, с което помогна на тима си да запише едва втори успех в последните си 12 мача. Нейтън Смит също записа дебютен гол в лигата, Фил Кесъл и Ник Шмалц дадоха по две асистенции, а Карел Веймелка парира 36 шайби, но Аризона допусна осма последователна загуба.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Едмънтън - Далас      - 5:2

Аризона - Чикаго      - 3:4 след продължение

Лас Вегас - Вашингтон - 4:3 след продължение

Сиатъл - Колорадо     - 3:2

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция

Столична дивизия: Каролина 106 точки, Ню Йорк Рейнджърс 106, Питсбърг 97

Атлантическа дивизия: Флорида 116, Торонто 108, Тампа Бей 100

Западна конференция

Централна дивизия: Колорадо 116, Минесота 103, Сейнт Луис 103

Тихоокеанска дивизия: Калгари 104, Едмънтън 96, Лос Анджелис 92

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки