Любо Ганев: Мислим за медали

Той коментира представянето на националките ни до 17 години и класирането им на Евро 2022

Любо Ганев: Мислим за медали

Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев поздрави националките до 17 години с класирането им за Европейското първенство 2022 и заяви, че това е поредната селекция при подрастващите, която ще бъде сред европейския елит.

"Много съм радостен, защото и този отбор успя да постигне целта си - класиране на Европейско първенство, заедно с мъжете до 18 и до 20 години, които взеха квоти по-рано. Очакваме това да сторят и по-големите. Започваме да мислим как да се готвим, че от тези европейски първенства да се върнем с медали", коментира Ганев след успеха.

"Домакинства са много важни, у дома и стените помагат. За нас е важно най-малко да докараме хората в залите, феновете да гледат нашите състезатели - бъдещи звезди, а те да се мотивират от подкрепата, която получават.

Виждам новите идоли, например от този отбор това е Ива Дудова. Тя има голямо бъдеще, до две-три години ще бъде в основата на женския национален отбор. Показваме при подрастващите, че работим добре и рано или късно тази работа ще се увенчае с успех", завърши президентът на федерацията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки