Мениджърът на Марадона: Много е пресилено да се каже, че беше убит

Смъртта на дон Диего продължава да е повод за коментари

Мениджърът на Марадона: Много е пресилено да се каже, че беше убит

Смъртта на Диего Армандо Марадона продължава да дава повод за коментари.

Този път неговият бивш представител и приятел Гийермо Копола даде интервю за чилийския вестник La Tercera de Chile.

„Аз съм от онова поколение, което не гледа от далеч. Не мога да разбера какво се готви, ако не съм в кухнята, как се приготвя яхнията, какво са сложили в нея“, започна Копола, коментирайки смъртта на Марадона, а след това направи личен паралел с годините, в които той самият е живял в Куба с живота на аржентинската легенда: „Лито Пинтос, аржентински журналист, му пише бележка, която ме изненада: „Живях четири години в усамотението на Куба. След "своята" Куба Диего изживя своя подем. Беше най-добрият след 1986 г.“ и добави: „Но имам предвид онзи Диего, който генерира любов и омраза. Само с мен не ги чувстваше, защото аз го познавах и той знаеше. Казвате ми "те го убиха", но за мен смъртта на Диего е различна. В рамките на 96 часа след като се разделихме с него, върнах пълномощни, договори, прекратих дейността на тази фирма, в която той участваше на 50 процента. Днес се борят за права, за подписи. Тениска се продава на търг. Знаеш ли колко спомени имам, които не бих посмял да докосна? Те ще бъдат мои или ги подарявам. Защото не можеш да имаш печалба от смъртта на Диего. Това е моят стил. Друга възраст, друг начин на мислене."

„Силно е да се каже, че са го убили“, каза Копола за разследването на смъртта на Марадона. Той си спомни последните пъти, когато го е видял: „Да. Има силни решения на правосъдието, които бележат процеса. Сериозни обвинения. Не само за лекаря (Морла), но и за тези, които бяха наоколо. Както и да е, ще ви кажа, виждам Диего в първия мач от деветото издание на Копа Аржентина. Той ме вижда развълнуван. Излязохме на терена, прегърнати. Мачът приключи, Химнасия победи с 2:0, отидохме в съблекалнята. Той се засмя. Той беше Диего, когото познавах. Не същият, но забавен...Следващата седмица Бока и Химнасия играха на Ла Бомбонера. Той ми каза: „Доведи ми дъщеря си, най-малката. Отивам в съблекалнята и не беше същият Диего. Какво си помислих? Че не се чувства комфортно в съблекалнята. Той излезе на терена със сина на Далма и с Джанина, Бенджамин, неговия внук. Не беше същият Диего. Значи ли, че са го убили? Това е трудно доказуемо. Много е силно да се каже, че са го убили."

„На 30 октомври го видях уморен. Един Диего, който не можеше да ходи, който не можеше да се изправи, излезе на терена едва - едва. Не одобрявах това", каза още Копола.

Бившият агент и бизнесмен се позова на италианеца Стефано Черчи за марката Марадона и каза: "Марката принадлежи на семейството. Той вече не е там. Г-н Черчи дойде в Куба. Италианец.Днес е собственик на марката. Насочиха ли пистолет към него да му предоставят марката "Марадона"? Не. Аз бях приятел на Диего, брат. Не мога да говоря за други, които не са били такива. Въпреки това в последните месеци Диего общуваше само със семейството си и с няколко приятели. Ако ми видите телефона, имам Диего, Диего 1, Диего - нов, той не вдигаше телефона на никого".

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки