Емил Спасов за NOVSPORT: Купата е по-важна за Левски от мача с Черно море

Умишлено държаха Наско и Мъри далеч от синия клуб през последните години

Емил Спасов за NOVSPORT: Купата е по-важна за Левски от мача с Черно море

 

Победата над Ботев

Победата над Ботев беше много важна за Левски. Гостите от Пловдив са един силен отбор, който показва израстване. Сините обаче спечелиха с лекота и добри тактически действия по терена. Сякаш мобилизацията за този мач беше една идея по-ниска. И двата отбора допуснаха доста грешки, но Левски постигна това, за което излезе. През второто полувреме видяхме, че темпото падна. Причината за това е, че минаха много важни мачове за отбора. Това, което ми направи впечатление и в тази среща е, че Левски притежава самочувствие и това е благодарение на добрите резултати и работата на ръководството и треньорите. Трябва да отчетем и добрите попълнения през зимната селекция, които са в ядрото на тези успехи.

Трансферите

Хората, които се привличат в Левски, се наблюдават, а не както преди време да се взимат играчи на килограм като например Насиру Мохамед и други подобни, които дойдоха да си вземат заплатите. За съжаление огромна бройка от такива играчи бяха грешка. Такива като Насиру и на снимка да го видя и ми става ясно, че не са футболисти. Въпросът е кой ще поеме отговорността за всички тези грешни трансфери, които бяха направени в Левски. Това са над 100 играчи, някой си правеше пари покрай клуба. Защо се разреши това нещо?! Години наред държаха настрани Сираков и Мъри от Левски. Правеха го умишлено, защото някой имаше интерес от това. Сега Левски се изправя постепенно и е силен. Сигурен съм, че с добрите резултати и посещаемостта на мачовете на отбора ще дойдат още спонсори, ще дойдат хора, които искат да инвестират в клуба. Това е напълно нормално, когато се вижда как се работи. Трябва да се даде възможност на това ръководство да работи в името на Левски. От Швеция не бих взел никога футболист, както взеха Насиру Мохамед. За момента изключение е Сонко Сундберг. Допреди две години никой не носеше отговорност в Левски. Сега нещата стоят по друг начин. Знае се кой ръководи - Наско Сираков и Станимир Стоилов. Мъри има цялата спортно-техническа власт и ако другите клубове искат да вървят нагоре, и те трябва да го направят. Така ще се просперира. Да се знае кой носи отговорността. Преди не беше така, треньорите се сменяха максимум на една година и всеки нов си взимаше футболисти. И така 15 години, в които Левски плащаше пари на някакви недоносчета.

Отборът на Левски

Всеки един допринася за добрата игра на сините. Тук най-важна е работата на Мъри. Той си разбира от работата и за без пари доведе футболисти, които наистина са класа за българското първенство. Вижда се стабилност във всяка една линия. Оттук нататък очаквам Левски да стане това, което бе преди. Сигурен съм, че ще се намерят и още спонсори, защото се вижда еуфорията сред хората. Стадионът е постоянно пълен и това нещо носи дивиденти. Скоро отборът ще бъде това, което всички искаме.

Гостуването във Варна

Според мен целта на Левски трябва да бъде финалът с ЦСКА. Мисля, че Мъри ще направи някакви промени, за да съхрани футболистите си. Мачът с Черно море няма да е от такова значение, какъвто ще е този срещу червените. Всичките усилия трябва да бъдат насочени към финала. За Черно море предстоящата среща е изключително важна. За Левски мисля, че не е чак толкова. Момчетата трябва да се съхранят и да се съсредоточат за финала. В никакъв случай не казвам, че трябва да се сваля гардът, но не е на всяка цена тази победа. Сигурен съм, че Левски няма да подцени мача с Черно море, но футболистите ще имат едно наум за финала и ще се постараят да се предпазят без контузии и картони. Трябва да вземем тези три точки, но без да даваме жертви.

Срещата за купата

Преди този мач не може да се каже кой ще победи. Много е важно как ще влязат чисто психологически двата отбора в мача. Когато бях малък, отидох с баща си при онази паметна победа със 7:2. Тогава Левски беше в слаба форма и този триумф беше абсолютна изненада, но се постигна велик успех. През 1977-а година се уволнявах от служба и играех в Спартак Варна. В Левски имаше много контузени играчи. 4-5 основни състезатели, а групата тогава беше от 14-15 човека. След като се уволних, се върнах и предстоеше мач срещу ЦСКА, в който с куп проблеми заради травми ги победихме с 4:1. Те бяха в по-добра форма от нас, но успяхме. В такива мачове в никакъв случай не бива да има подценяване. Мисълта, че Левски е в по-добра форма не означава нищо. Това е изключително важен момент. Този мач ще предопредели бъдещето, ще донесе приходи от участие в европейските клубни турнири. Всички трябва да го разберат това и вярвам, че Левски ще успее да вдигне Купата на България. Очаквам публиката на „сините“ да бъде повече на стадион "Васил Левски". Привържениците на противника също ще се вдигнат. В тези мачове е важна психиката, нагласата и решимостта, но има моменти, когато нещо, което трябва да се случи на всяка цена, просто не се получава и се вижда припряност в действията. Трябва играчите на Мъри да са уверени в собствените си сили, да бъдат спокойни и да се раздадат на максимум. Надявам се да видим един двубой изпъстрен с хубави футболни аргументи.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки