Шампионът Надал загуби и се контузи в Рим (ВИДЕО)

Денис Шаповалов продължава напред след обрат

Шампионът Надал загуби и се контузи в Рим (ВИДЕО)

Защитаващият титлата си Рафаел Надал (Испания) отпадна в третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд 6 милиона евро след загуба от Денис Шаповалов в три сета - 6:1, 5:7, 2:6.

21-кратният шампион от Големия шлем видимо страдаше физически в третия сет, което постави под въпрос дали ще бъде в добро кондиционно състояние за втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан "Гарос", който е печелил рекордните 13 пъти.

Надал, който е печелил трофея десет пъти в италианската столица, започна убедително и даде само гейм на съперника в първия сет.

Шаповалов, който загуби от испанеца миналата година в Рим, постепенно намери своя ритъм, възползвайки се и от физически проблем на съперника, и успя да вземе втората част със 7:5 с ключов пробив в края.

В решителния трети сет Надал стартира с брейк, но след това започна да изпитва сериозни трудности при движението си по корта заради болка в ходилото на левия крак и отстъпи с 2:6, след като Шаповалов направи серия от четири поредни гейма.

"Живея с тази контузия и всеки ден е различно. Понякога не мога да тренирам нормално заради болките. Трудно ми е да го приема, но се налага. Започнах отлично двубоя, но от средата на втория сет започнаха проблемите. Просто нямаше как да играя. Затова се чувствам тъжен. Не искам да отнемам заслуженото на Денис, защото той се представи отлично. Аз ще трябва да приема ситуацията и да продължа да се боря", каза Надал.
Шаповалов завърши с 13 аса срещу само два за съперника.

На четвъртфиналите в Рим канадецът ще срещне петия в схемата Каспер Рууд (Норвегия), който елиминира Дженсън Брууксби (САЩ) с 6:3, 6:4. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки