Херо за NOVSPORT: Няма изявен фаворит във финала

Вижте мнението му

Херо за NOVSPORT: Няма изявен фаворит във финала

Димитър Димитров е един от най-успешните футболни треньори. Херо е ставал шампион с отборите на Литекс, Левски и Лудогорец. Със сините има и спечелена купа на България, а с Нефтохимик е два пъти носител на купата на професионалната футболна лига. Ето какъв коментар направи Херо специално за читателите на NOVSPORT преди финалната среща от турнира за купата на България по футбол между отборите на ЦСКА и Левски. Срещата е в неделя о 17 часа на стадион "Васил Левски".

Финалът
И двата отбора - Левски и ЦСКА, ще искат да спечелят купата. Затова и очакванията ми са за нервен и напрегнат финал. Двата отбора ще гонят победата най-вече заради феновете си. Може би Левски има преимущество заради състоянието, което се намира. В тези мачове обаче не винаги формата в момента е решеваща. Ще спечели този отбор, който е повече мобилизиран, съсредоточен и допусне по-малко грешки. Късметът също не бива да се забравя, защото той е част от тази игра.
За съдия на този мач бих назначил съдия №1 в класацията на родните рефери, ако бях шеф на тази комисия. Това би било най-правилното решение в този момент. Дано съдийството не бъде коментирано след края на този чакан с нетърпение от цяла България финал.

Фаворитът
Трудно е да определя кой отбор е фаворит. Може би колективната игра на Левски в момента е на много по-добро ниво от тази на ЦСКА в момента. Не смятам, че в ЦСКА има по-лоши изпълнителни в този момент от Левски. Организацията и играта в колектив е нещото, което липсва при червените сега.
Левски и ЦСКА са марката на родния футбол. И в двата клуба има традиции, история. Това няма как да бъде заличено. Левски и ЦСКА остават с най-много привърженици, каквото и да си говорим. В Разград има много по-малко жители и затова Лудогорец няма как да има толкова привърженици, независимо от успехите на този отбор последните вече над 10 години.
Не бих се наел да прогнозирам кой ще спечели купата, тъй като съм пристрастен.

Тактиката
Очаквам по-предпазлива игра, не толкова отворена, защото залогът е доста голям. Ще бъда приятно изненадан, ако се получи обратното - да гледаме повече голове и футболни емоции, да се получи повече качество в играта.
Всеки може да реши финала. Хора от средата на терена имат чувство и афинитет към нападателната игра, към гола. Всеки може да го направи. И Левски, и ЦСКА имат футболисти, които могат да вкарват голове.

ЦСКА
Резултатите най-много говорят за представянето на един отбор. А като виждам тези на ЦСКА, то аз не виждам някакъв напредък с идването на Алън Пардю. Като качество също не видях нещо страхотно, ако изключа първото полувреме от срещата със Славия за първенство, която бе спечелена с 3:1. В останалото не мога да видя подобрение. В ЦСКА има доста футболисти с неясно бъдеще
и това също е сериозен проблем. Ръководството на клуба трябва да реши на кои футболисти ще разчита и на кои не. Тези, които са нужни, трябваше да имат вече нови договори. В такъв мач бих играл на 100% от възможностите си, без значение дали ще остана или не. Това е имидж както за клуба, така и за футболистите. Затова и играчите би следвало те да искат да спечелят този финал.

Смяната на Стойчо Младенов
За мен той напусна заради факта, че не участва в селекцията на футболистите.
Свещено право на всеки един треньор е да прави селекцията, ако той ще носи отговорността. В ЦСКА явно не е така и затова Младенов напусна.
Ситуацията в Левски е точно обратната. Там всичко е в ръцете на Станимир Стоилов. Той смени половината отбор. След това направи селекция без пари, но уцели и намери правилните и точните хора.

Левски
И аз като повечето хора у нас, интересуващи се от футбол, съм изненадан от играта и представянето на Левски през пролетта. В началото си мислех, че ако успеят да се класират в шестицата, ще бъде успех. Те не само, че успяха да го направят, а в момента са на трето място. Отстраниха Лудогорец за купата. А преди полуфиналите смятах, че в този двубой Лудогорец е фаворит. Затова и до голяма степен и аз съм изненадан от този бърз прогрес в Левски.

Схемата на игра
Всеки треньор избира каква схема да избере. Това се прави конкретно срещу това какъв отбор имаш срещу себе си. Затова и всяка схема има своите положителни и отрицателни страни. Обикновено всеки един треньор изхожда от потенциала, който има в момента отборът му, а не от налагането на определена схема, без да има нужните изпълнители.
Станимир Стоилов сменя схемите, защото търси елемент на изненада. А и Левски в момента няма и достатъчно външни хора за схема 4-3-3. В Левски има трима добри централни защитници и това им помага при схема 3-5-2. Срещу Лудогорец с тази схема на игра Левски беше по-добър и в двата мача. Същото мога да кажа и за срещата в Разград, която Левски загуби за първенството с гол в последните минути.
В ЦСКА от доста време играят с една постоянна схема, а и там имат повече футболисти, които могат да бъдат взаимнозаменяеми. В Левски към момента са лимитирани от към бройка футболисти. Имат двама отстранени, а и две момчета са с юношите на европейско първенство в Израел.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки