Мъри: Тези играчи могат да преобърнат историята на Левски

"Видях подобряване във формата на ЦСКА последния мач, но няма фаворит във финала"

Мъри: Тези играчи могат да преобърнат историята на Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде нова пресконференция преди финала за SESAME Купа на България. В нея той даде последна информация относно отбора преди важния мач в неделния ден (15 май) на Националния стадион „Васил Левски“.  

„Георги имаше проблеми вчера, но днес тренира. Остава ни само утре да излезем на терена и да покажем това, което сме се подготвяли“, каза Стоилов за Героги Миланов, който имаше проблеми в последните дни.

Той говори и за напрежението в състава преди важния мач: „Предполагам, че има по-голямо напрежение, защото те знаят колко голяма е отговорността в тази среща. Тези играчи имат възможност да обърнат историята, въпреки че отборът стартира трудно през този сезон. Играчите със силното представяне на терена и с победите върнаха изискванията към тях и към името Левски, като върнаха хората на стадиона“.

„Надявам се, че всичко ще е наред и Миланов ще вземе участие в срещата. Един от малкото, играли мач с такъв залог. Колкото по-рано преобърнем историята и поведението си на терена, за да печелим важни мачове, толкова по-бързо ще се върнем там, където ни е мястото. От първия ден казах, че ако се класираме за Европа, ще следва шампионска титла. За нас ще бъде много важно, ако още утре тези неща с Европа се решат“, каза още Мъри.

„Притеснявам се от по-голямото напрежение. Може да има промяна в мисленето на отбора. И вчера казах, че ще се изправим срещу опитен отбор, който е играл две години поред в груповата фаза на евротурнирите. Въпреки че този важен мач дойде рано за този крехък отбор, мисля, че ще се справим“, каза още наставникът на Левски.

Той добави: „Футболната увереност е важна. При нас това в последните мачовего има заради многото превърженици. Ако утре играем на максимума на възможностите си, би трябвало да спечелим, но ако противникът е по-силен, то той ще победи“.

„Алън Пардю е достатъчно известен, но за нас е важно как ще изглеждаме ние и как ще играем. Той от 2 години наблюдава отбора и му беше по-лесно да се аклиматизира“, коментира своя съперник на треньорското място на ЦСКА треньорът на „сините“.

„Обичам да налагам атакуващ начин на игра. Не може начинът на игра да се променя заради различните мачове. Надявам се мачът да не продължи повече от 90 минути. Но е време Левски да даде на привържениците един спокоен финал“.

Станимир Стоилов коментира и формата на „армейците“: „Видях подобряване в спортната форма на ЦСКА в последния мач. Според формата, не можем да кажем кой е фаворит. Фаворит е този, който изиграе по-добър мач и спечели“.

„Това, че ще се класираме или няма да се класираме, няма да повлияе на трансферите през лятото. Утрешният мач първо е със залог за победа за публиката и второ футболистите и отборът могат да помогнат на клуба финансово, ако спечелят. Не можем да променяме финансовата стратегия, докато не изчистим всички задължения“, каза Стоилов относно финансовата гледна точка на мача.   

Той не пожела да се самоопредели като основната причина за подема на „сините“: „Не смятам себе си за кой знае какъв фактор. Може би сега има повече увереност заради това, че съм печелил важни мачове. Мога да дам на играчите знания как Левски играе такива важни мачове. Нашата роля е до тъчлинията, след това ролята е на играчите. Основният коз са играчите, които играят на терена“.

„Когато играеш пред толкова много привърженици, винаги си под напрежение, но мисля, че ние няма да имаме“

„ЦСКА може да отговори на нашата игра. Без игра един отбор не може да достигне до груповата фаза. Ние обаче не трябва да нарушаваме стила си на игра. Не трябва да се надлъгваме“, каза още той.

„Всички футболисти на противника са на много добро ниво. Ние трябва да сме внимателни за всеки един. Аз разчитам на колектива на нашия отбор. При нас разчитаме повече на колектива, а не на индивидуалните качества“, завърши Стоилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки