България с ансамбъл, 3 състезателки при жените и 2 при девойките на ЕП

Вижте подробности

Боряна Калейн, Ева Брезалиева и Стилияна Николова ще представят България при жените на европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 15 до 19 юни в Тел Авив (Израел).

Според заявките, поне за сега, Калейн ще играе 4 уреда, Брезалиева е заявена за изпълненията с топка и с лента, а Николова за тези с обръч и бухалки.

За Италия 4 композиции ще видим от София Рафаели, 3 ще изиграе Милена Балдасари (3 уреда – обръч, топка и бухалки) и една – Александра Аджурджуколезе (лента).

Азербайджан е заявила две гимнастички – Арзу Дажлилова и Зохра Агамирова, като те ще играят по 4 съчетания.

Украйна, въпреки войната ще участва с 3 гимнастички – Виктория Оноприенко – 4 композиции, Мелания Тур – обръч, топка и бухалки и Полина Карика – лента.

Израел ще изпрати Дара Атаманов и Ади Кац с по четири съчетания, а Испания ще разчита на Полина Березина и Алба Баутиста.

Програмата на шампионата предвижда състезание при девойките (индивидуално) и ансамбъл (жени).

Според заявките българия е заявила ансамбъла в състав: Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева, Варгарита Василева.

Освен това в списъците са още тимовете на Украйна, Азербайджан, Италия, Гърция, Испания, Естония, Финландия, Франция, Великобритания Грузия, Германия, Унгария, Латвия, Норвегия, Полша и Португалия.

При девойките страната ни ще разчита на националната шампионка Елвира Краснобаева и бронзовата медалистка Дара Стоянова. Носителката на сребърният медал Никол Тодорова не е част от националния отбор, тъй като не води централизирана подготовка. При девойките ще бъдат определени шампиони в отборното и във финалите на отделните уреди.

По време на първенството на Стария континент ще бъде излъчен и отборен шампион (собр от оценките на индивидуално (жени) - 8 съчетания и на ансамбъл (жени) - 2 съчетания ).

Още от Други спортове

Боркинята тушира съперничката си в малкия финал

В началото на юли българките ще участват в друг турнир, но с награден фонд от 360 000 долара

Вижте какво каза борецът след поредния си триумф

Българинът спечели по категоричен начин титлата в Рим

Българинът записа две експресни победи

Още трима българи излизат в първия ден на шампионата

Постижението е на първенството по свободно гмуркане

България ще играе мачовете си от 2 до 10 юли

Вижте подробности

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки