Здравко от "Ритон" за NOVSPORT: Бездарници нямат място в ЦСКА

Левски 13 години имаше само калъфки, но публиката не спря да подкрепя сините

Здравко от "Ритон" за NOVSPORT: Бездарници нямат място в ЦСКА

Здравко Желязков е известен и като Здравко от дует "Ритон". От десетилетия той не крие пристрастията съм към ЦСКА. Певецът бе разочарован от представянето на неговите любимци във финала за купата на България, загубен с 0:1 от Левски. Ето и какво каза той пред НОВСПОРТ.

Финалът за купата

 

Отборът загуби и това бе очаквано за мнозина. Особено след неубедителните игри в последните мачове. Опасявах се предварително от това, което се случи. Тайно се надявах да не е така, но уви. На стадион "Васил Левски" видях един деморализиран отбор. Към това прибавям и безотговорна игра от страната на чужденците. Вероятно в съблекалнята липсва и добър колектив и всеки е сам за себе си. Не виждам друга причина.
Ние бяхме през зимата на две точки от Лудогорец като класиране, но като качество на игра разликата беше много голяма. За съжаление този край на сезона се очертаваше още от подготовката след онзи резил от северномакедонските анонимници с 0:4.

ЦСКА

 

Сега страшно много хора обвиняват ръководството на ЦСКА за случилото се.
Тези, които обвиняват и злобеят срещу ръководството, дават ли си сметка, че точно заради него отборът съществува? Аз не бих го направил и хвърлил вината върху хората от клуба. Тези хора правят всичко възможно да издигне нов стадион. Плащат заплатите на всички без забавяния. Дават се стари задължения на разни анонимници, които са играли по 10 минути.
Къде тук има вина ръководството на ЦСКА? Отборът ще завърши на второ място в класирането, ще играем отново в Европа, но са нужни куп подобрения, за да имаме успехи.
Проблемите в ЦСКА са необясними за мен. Има срив, който не мога да разбера. Нещо се случва вътре в клуба. Пожелавам си нещата да се оправят. За да се случи това, трябва да има някаква мотивация. Тя ще дойде, когато има добри отношения вътре в самия отбор. Явно атмосферата в тима не е добра. За мен именно това е причината за неубедителното представяне на ЦСКА.

Алън Пардю

 

Трябва да има морален стимул, който да надделее и обедини всички в съблекалнята. Не бих казал, че Алън Пардю е обединител. Вътре трябва да има просто разбирателство. Спрях да се ядосвам. Ние играем кошмарно от подготовката насам. Пардю е с богата визитка, но той нито е правил подготовката на този отбор, нито го е селектирал. Според мен просто има някакъв раздор сред самите футболисти.

Публиката

 

Чест прави на публиката, че беше зад отбора. Нека все пак да не забравяме, че ЦСКА е в това положение от 6 месеца, а Левски е от над десет години и публиката не ги е напуснала. Затова и ние да не се бием толкова в гърдите. И други публики са много верни. В последните 13 години Левски подредиха толкова калъфки, че ако тяхната публика беше като тази на ЦСКА трябваше да отидат да взривят ръководството. Да не пипаме ръководството на ЦСКА.
Случилото се на "Българска армия" след финала може да бъде наречено само като простотия. Кой от тези хора в офисите е виновен, че в отбора има няколко "куци коне", които не заслужават да са в този клуб. Какво общо има това с материалната база. Това е избиване на комплекси.

Решението

 

Ръководството трябва да вземе решение какво ще се направи за в бъдеще, за да няма такива безлични финали. Разни бездарници в този отбор трябва да бъдат изхвърлени час по-скоро. ЦСКА няма нужда от бездарни и недоказани футболисти. Този клуб има школа с млади кадри, да ги налагат. Това е. А ако има пари да се купуват играчи, то  да се вземе един качествен, а не да идват на килограм свободни агенти, от които се чудят как да се отърват разни отбори. .

Левски

 

Не мога да си обесня как така така в Левски чужденците играят като за последно. Значи има някакъв обединител и стимул това да се случва. Морален, а не финансов. Това говори, че нашите чуждестранни играчи са неблагодарни. И всички тези хора изобщо не оценяват в кой отбор се намират и че това е ЦСКА.
Не бих казал, че във финала Левски е превъзхождал ЦСКА. В редиците на "червените" има много слаби играчи, но като цяло като качество са едно или две нива над тези на "сините". Те ни превъзхождаха с хъс и желание. Мъри Стоилов знае как да изкара максимума от неговите играчи. Не мисля, че Стоилов с нещо е надхитрил Пардю. Той го победи с това, че извлича максимума от играчите си и знае кой къде да застане на терена.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки