Петър Жеков: Пардю е гонен 5 пъти от Англия, за какво ни е?

„Добре, че Гришата му нареди състава за втория мач със Славия“

Легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков каза откровено какво мисли за финала между “червени” и “сини” за Sesame Купа на България.

Той призна, че е гледал финала по телевизията у дома, като не спести критики към отбора и към треньора Алън Пардю.

“Те (Левски) излизат с 3-5-2, а ние с трима в средата, как да стане тази работа? Пардю не можа да се усети, че трябва да сложи още двама човека - ние изгубихме средата, изгубихме всичко. Нямаме удар във вратата. Къде ги намират тези треньори?“, негодува Жеката пред “Мач Телеграф”.

По думите му Пардю, който е „гонен 5 пъти от Англия“, не знае как да нареди отбора.

„Гонен е 5 пъти от Англия, взимат го някъде и след 10 мача го махат. За чий ни е? За съветник? Какво ще ни съветва? Той не познава българите. Отделно там ни мислят за цигани и чергари, не ни броят за хора. Много се ядосах на тази загуба“, призна Жеков.

Той се зарече, че ако Пардю бъде утвърден на треньорския пост и за следващия сезон няма да отиде никога на мач.

„Ще откажат хората да ходят на стадиона. Ето, Стамен Белчев напуска Арда – да вземат него! Той два пъти се представи добре, те го махнаха, а той би Лудогорец, влезе в Лига Европа. Пардю е гола вода, той е забравил треньорството – помни онова време, когато аз още играех“, категоричен е Жеката.

Според него Гриша Ганчев му е дал състава.

„Добре, че Гришата му нареди състава за втория мач със Славия. Щом не пуска Йомов в първия си мач (б.р. - с Левски 0:0), а после титуляр – кой мислите му е дал състава? Бил съм вътре и знам – Гришата му е казал тия, тия, тия и край. Има двама българи и няма да пуска Йомов... Той не може да ги нареди – те не знаеха как да отправят удар, само я подаваха към вратаря. Не искам да се меся. Иначе за два месеца ще ги направя тип-топ. По един час на ден – ще им скъсвам трътките, както на Любо, Емо и Ицо. Палил съм осветлението в 20 часа, за да тренират допълнително. Познавам занаята - и на Пената съм правил разбори, смени и т.н.“, припомни Петър Жеков.

Още от БГ Футбол

Сините събраха над половин милион лева за осем дни

Ето какво пишат от клуба:

Вижте подробностите тук:

Вижте подробности за контролата

Милан Кременович става част от новака в елита

Статистиците смятат, че разградчани със сигурност ще са в един от трите евротурнира

Вижте мнението на ултрасите

"Сините" продават колекционерските билети за 10 лева

Първоначално планът беше сблъсъкът за трофея да бъде преди началото на сезона в Efbet Лига

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки