ЦСКА отговори на феновете си за вандалщините

"Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб", се казва в позицията

ЦСКА отговори на феновете си за вандалщините

От ЦСКА излязоха с позиция във връзка с реакцията на част от феновете преди днешния шампионатен мач срещу Ботев Пловдив. Запалянковци обиждаха и замеряха с предмети играчите на ЦСКА, като не им позволиха да влязат през главния вход в съблекалнята на стадион "Българска армия".

"Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме градивна критика към играчи, треньори и ръководство", се казва в изявлението на официалния сайт на ЦСКА.

"Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разумът, надделяват.

ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие", се казва още в позицията на клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки