Анчелоти: Няма никакво значение кой е фаворит във финала

Италианският специалист смята, че предстои равностоен сблъсък

Анчелоти: Няма никакво значение кой е фаворит във финала

Типично за себе си наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти избягва да прави гръмки изказвания преди финала в Шампионската лига срещу Ливърпул, който е в събота в Париж. Днес специалистът даде една от няколкото пресконференции в навечерието на битката.

„Ливърпул е фаворит да спечели? Според мен предстои равностоен сблъсък. Може да си мислите, че предимството е на наша страна, а може да смятате, че е на страната на съперника, но в крайна сметка това няма никакво значение“, заяви Анчелоти.

„Няма нужда да казвам нищо на играчите си, защото те са свикнали да участват в такива мачове. Даже би трябвало аз да питам тях как да се подготвим за двубоя, защото за мнозина от тях това ще е пети финал с Реал в ШЛ, а за мен ще е едва втори (смее се – б.р.)“, продължи италианецът.

„Иначе физически Ливърпул е един от най-здравите отбори в света. Но това не е единственото важно нещо в такава среща“, спокоен е треньорът на Реал. „В Европа има много отбори, чиято цел е да спечелят турнира. Фактът, че ни предстои пети финал за последните няколко години, е голям успех. Трябва да се представим добре и да сме крайно мотивирани, за да заслужим трофея. Дано само да не се налага да правим нов обрат (смее се – б.р.). Надявам се поне веднъж Ливърпул да е този, на който ще изпадне в ситуация да трябва да прави обрат. Моите приятели, които подкрепят Милан (7 титли в КЕШ/ШЛ), искат от мен да бием Ливърпул (6 титли), защото не искат англичаните да се изравнят с любимия им клуб. Ето защо съм допълнително мотивиран“, добави Анчелоти.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки