Байерн (Мюнхен) се похвали с нов защитник

Нусаир Мазрауи пристигна със свободен трансфер от Аякс

Байерн (Мюнхен) се похвали с нов защитник

Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) финализира сделката с десния защитник Нусаир Мазрауи, който преминава в тима със свободен трансфер от нидерландския първенец Аякс.

24-годишният Мазрауи от доста време се смята за сигурен трансфер на Байерн, с който се е договорил за четиригодишен договор до юни 2026-а.

"Още от първите дискусии с Байерн имах добро предчувствие и съм развълнуван да се присъединя към един от най-големите клубове в Европа. Избрах този отбор, защото с него мога да спечеля най-големите титли", каза Мазрауи.

Този сезон "баварците" станаха шампион на Германия за 10-а поредна година и ще бъде сред претендентите за трофея в Шампионската лига отново през следващия сезон.

Мазрауи прекара цялата си кариера до момента в Аякс, като спечели три титли и две купи на страната. Той играе за националния отбор на Мароко, въпреки че е роден в Нидерландия.

"Щастливи сме да обявим Нусаир Мазрауи за нашето първо ново попълнение за лятото. Той имаше оферти от цяла Европа и избра нас, защото имаме ясен план за него и искаме да постигнем големи успехи", каза членът на борда на Байерн Хасан Салихамиджич.

Мазрауи е продукт на Академията на Аякс и дебютира за първия отбор през 2018-а. Той има 10 гола в 137 мача за Аякс, както и едно попадение в 12 срещи за националния отбор на Мароко.

Вратарят на Байерн Мануел Нойер пък продължи договора си с баварския клуб до 2024 година в понеделник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки