Берое обяви две нови попълнения

Шефът на клуба каза има ли инвеститорски интерес

Берое обяви две нови попълнения

Председателят на СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола Берое“ Светослав Миневски, което притежава мажоритарния пакет акции на старозагорския клуб, говори пред „Тема Спорт“ в навечерието на баража за Лигата на конференциите срещу Ботев Пд.

Г-н Миневски, какво е посланието ви към феновете на Берое преди битката за Тракия срещу пловдивския Ботев. Доколко баражът е определящ за съдбата на старозагорския клуб?
– Не смятам, че има нужда от каквито и да е послания или призиви. Всички фенове, а и в отбора са наясно с важността на двубоя и със значението му. Благодаря на играчите, които останаха в Берое след Нова година. Те избраха футбола пред парите. Мачът за Лигата на конференциите е бонус за тях. Що се отнася до бъдещите цели пред клуба, то в живота си се водя от максимата: „Само високите цели повдигат човека на пръсти“.

Има ли инвеститорски интерес към клуба?
– Търсим допълнителен инвеститор. Постоянно сме отворени към разговори за такъв.
Благодаря на всички, които отделят от личните си средства в подкрепа на постоянните инициативи на сдружението. Искам да ги уверя, че всеки отделен от тях лев ще отиде само и единствено за нуждите на клуба.

На какъв етап е лятната селекция?
– До момента договори с клуба имат вратарят Иван Гошев, Джонатан Перейра, Абубакар Тунгара, Георги Динков и Симеон Мечев. За Джонатан Перейра е имало запитване от два клуба. Той е отхвърлил едното от тях. Остава да се конкурираме за подписа му с другия кандидат за него. Ако предложим удовлетворяващи играча финансови условия, се надяваме да остане, каквото е и нашето желание. Искаме да задържим и талантливия си юноша Божидар Пенчев. Отворени сме и за още момчетата от втория отбор, който играе в Югоизточната Трета лига. Ако те покажат качества, ще получат предложения за професионални договори. Сигурните нови попълнения засега са Спас Георгиев от Пирин и Лукас Мартинс от Царско село. Близо сме до споразумение с млад десен защитник, който в момента е без договор, но с доста опит в Първа професионална лига.

Как ще протече лятната подготовка?
– По спортно-техническите въпроси трябва да се обърнете към наставника Петър Хубчев. Ще кажа само, че баражът за Лигата на конференциите ще промени малко плановете ни за лятната подготовка. На 13 юни заминаваме за лагер в Тетевен, като дотогава трябва да обявим кои са официалните нови попълнения. Ще градим нов отбор с футболисти, които искат да се покажат и докажат в Първа лига, игнорирайки обещанията на други отбори за несметни богатства и заплати. На всички ни е ясно стойностно какво може да предостави българският легален бизнес за спорта… Останалото е любовта на феновете! Използвам отново възможността да напомня, че вековното съществувание на хората по земята се дължи на вярата е техните идоли. Ако искаме Берое да съществува, трябва да го подкрепяме и да поддържаме вярата!

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки