Две дебютантки ще спорят за финал на „Ролан Гарос“

Коко Гоф и Мартина Тревизан с първи полуфинали в Големия шлем

Две дебютантки ще спорят за финал на „Ролан Гарос“

Тийнейджърката Коко Гоф (САЩ) достигна до първи полуфинал в кариерата си в Големия шлем, след като елиминира сънародничката си Слоун Стивънс със 7:5, 6:2 на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 18 Гоф пропиля аванс от 5:2, но все пак стигна до успеха в първия сет след решаващ пробив в 12-ия гейм.

В началото на втората част тя загуби подаването си, но след това взе пет поредни гейма по пътя си към крайната победа срещу вицешампионката на "Ролан Гарос" през 2018 година Стивънс след 90 минути игра.

Така тя направи следващата стъпка, след като през миналия сезон достигна до четвъртфиналите в Париж, но претърпя поражение с 6:7(6), 3:6 от бъдещата победителка Барбора Крейчикова (Чехия).

"Миналата година на четвъртфиналите загубата беше тежка за мен, но аз успях да извлека правилните изводи. Този път нещата се получиха. В предишния мач загубих от Слоун (б.а. 4:6, 6:6 на Откритото първенство на САЩ през 2021 година), така че беше много днес да изиграя мача по най-добрия начин. Тя допусна някои грешки, на като цяло аз контролирах темпото, което беше много важно. Винаги трябва да вярваш във възможностите си. Това е ключово за младите тенисисти. Щастлива съм", каза американката.

Следващата съперничка на Гоф ще бъде италианката Мартина Тревизан, която също  ще дебютира на полуфинал в турнирите от Шлема, след като по-рано днес надделя над Лейла Фернандес (Канада) с 6:2, 6:7(3), 6:3.

28-годишната левичарка се възползва от физическите проблеми на поставената под номер 17 Фернандес, за да триумфира след 2:21 часа игра.
Тревизан доминираше в първия сет, който взе с пробиви на старта му и в седмия гейм. Във втората част тя навакса пасив от 1:3, а при 5:4 сервираше за победата и имаше мачбол, но не се възползва и допусна обрат след 3:7 точки в тайбрека.

В третия сет италианката дръпна с 4:0 и това се оказа решаващо.

Тревизан е в серия от десет поредни победи, след като на 21 май в Рабат (Мароко) спечели първата си титла в Тура на УТА. Силната серия означава, че тя вече си гарантира първо влизане в топ 30 на световната ранглиста.

"Бях толкова близо до победата във втория сет, само на точка, но допуснах обрат. Хубавото беше, че това не ми повлия, запазих спокойствие, събрах се и направих страхотен старт на третата част. Щастлива съм. Трофеят в Рабат беше много специален за мен. Беше прекрасен край на една седмица, която ми донесе първа титла. Пристигнах тук пълна с енергия и  самочувствие. В момента се наслаждавам на тениса. Радвам се, че всичко се развива отлично", коментира Тревизан, която стана първата италианка на полуфинал на "Ролан Гарос" след Сара Ерани през 2013 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки