ВРЕМЕ ЗА ФИНАЛ: Рилски спортист срещу Балкан

Първият мач от серията е довечера от 19,00 в Самоков

ВРЕМЕ ЗА ФИНАЛ: Рилски спортист срещу Балкан

Финалните плейофи в мъжкото баскетболно първенство започват тази вечер. От 19,00 часа в "Арена Самоков" Рилски спортист посреща Балкан в очаквания с огромен интерес първи мач по пътя към титлата. Двата отбора играха най-силно през целия сезон и заслужено стигнаха до тази серия от двубои.

Рилецо, който завърши на първото място в редовния сезон, ще има домакинско предимство в серията, като първите два мача ще се проведат в Самоков. След това битката за трофея ще се измести в Ботевград за мач №3, който обаче ще се проведе без зрители по трибуните заради наказанието, което Балкан понесе. Евентуален мач №4 също ще се проведе на територията на ботевградчани и също ще бъде без публика, докато решителен пети двубой ще се изиграе отново в Самоков.

За втора поредна година възпитаниците на Людмил Хаджисотиров спечелиха редовния сезон, след като завършиха на първо място с баланс от 25 победи и само 2 загуби. Тимът от Самоков продължи убедителното си представяне и в плейофите, елиминирайки последователно отборите на Ямбол и Спартак Плевен без да загуби мач. По този начин Рилски достигна до финалния сблъсък за втора поредна година и получи нов шанс да триумфира с титлата, след като през миналия сезон шампионските им амбиции бяха застопорени от състава на Левски.

Балкан бе вторият най-добър отбор в редовния сезон. Момчетата на старши треньора Небойша Видич приключиха основната фаза от кампанията на втора позиция с актив от 21 победи и 6 загуби, изоставайки единствено от Рилски спортист в таблицата. Въпреки това ботевградчани не започнаха никак стабилно участието си в плейофите, като съществувше реална опасност те да напуснат борбата за титлата още на четвъртфиналите. Все пак Балкан измъкна труден успех с 2-1 в серията над Академик Пловдив, а след това тимът отново демонстрира най-доброто от себе си и детронира Левски след 3-1 победи. По този начин “зелените” се класираха на финала за първи път от три години насам, след като през 2019-а именно Небойша Видич ги изведе до шампионския триумф.

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки