Топалова спечели 3-часов трилър в Санто Доминго(ВИДЕО)

Лия Каратанчева елиминира бивша тенисистка от топ 100 на турнир в Мадрид

Топалова спечели 3-часов трилър в Санто Доминго(ВИДЕО)

Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Санто Доминго (Доминиканска Република) с награден фонд 25 хиляди долара.

22-годишната българка се наложи трудно над Оливия Линсер (Полша) с 4:6, 6:3, 7:6 (5) след близо три часа игра.

В третия сет Топалова направи три пробива, след което пропиля преднината си, за да се стигне до тайбрек. В него българската тенисистка изоставаше с 0:2 и 3:5, но постигна драматичен обрат до 7:5.  

Следващата съперничка на Топалова в турнира е победителката от мача между седмата поставена Хироко Кувата (Япония) и квалификантката Жулиет Мацони (Франция).

Междувременно 18-годишната Лия Каратанчева елиминира бившата тенисистка от топ 100 на световната ранглиста Валерия Савиних от Русия.

Българката победи с 6-4, 6-3 Савиних в първия кръг от основната схема на турнира за жени в испанската столица Мадрид с награден фонд 25 хиляди долара. Срещата продължи 96 минути.

Савиних, която е достигала до №99 в световната ранглиста, постигна ранен пробив за 2-1, но българката спечели пет от следващите седем гейма. Във втората част Каратанчева поведе с 5-2 и затвори мача с 6-3.

Лия заработи осем точки за световната ранглиста, а за място на четвъртфиналите тя ще играе срещу 20-годишната Адитя Карунаратне (Хонгког). Преди днешната победа българката записа два успеха в квалификациите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки