Местно светило оперира Тодор Неделев в Тбилиси

Халфът ще бъде върнат в съзнание в 12.00 часа българско време

Професор Шота Ингороква от Тбилиския държавен медицински университет е оперирал халфа на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев след катастрофата в Тбилиси. Младият, но много популярен неврохирург, не е бил на смяна и е извикан по спешност в отделението, за да се погрижи за състоянието на българския футболист.

Професорът работи и в университет в Австрия, където е поканен заради качествата си и често пътува между алпийската страна и Тбилиси.

Най-важното нещо е, че няма хематом и кръвонасядания след операцията, отбелязали от медицинския екип на болницата в грузинската столица.

Самият Неделев в момента е под упойка и ще бъде събуден към 12.00 часа българско време. След това му предстои дълъг престой в клиниката в Тбилиси и вероятно около десет дни ще остане хоспитализиран.

Инцидентът се случи рано тази сутрин, след полунощ българско време, когато двата автобуса, превозващи българските национали, се удариха в тунел. Всички освен Неделев, са невредими, са се прибрали в хотела с уплаха.

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов също потвърди пред БТА, че ситуацията е наред. Той е уведомил българското посолство за инцидента.

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки