Гимнастичките ни заминаха за Тел Авив

Над 270 състезателки от 38 държави ще участват на европейското първенство в Израел

Българските гимнастички, които ще участват в индивидуалната надпревара при жените и при девойките, отпътуваха за Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).

В тима са Боряна Калейн и Стилияна Николова при жените, както и Елвира Краснобаева и Дара Стоянова при девойките. Калейн вече е възстановена от контузия на крака, заради която пропусна последните два международни старта.

Утре те ще имат официални тренировки, а шампионатът започва на 15 юни с квалификациите и отборната надпревара при девойките. На 16 юни жените ще представят композициите си с обръч и топка, а вечерта са финалите на отделните уреди при девойките.

Над 270 гимнастички от 38 държави ще участват в шампионата.

Девойките ще играят квалификации и финали на отделните уреди, жените - квалификации, многобой и финали, а ансамблите - многобой и финали.

Елвира Краснобаева ще играе три съчетания - обръч, топка и лента, а Дара Стоянова ще представи композицията си с бухалки.

Българският ансамбъл е в състав Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева. Тимът ще пътува за Тел Авив в сряда.

При ансамблите националките ще има за конкуренти домакините от Израел, Италия, Украйна, Азербайджан, Гърция, Испания, Естония, Финландия, Франция, Великобритания, Грузия, Германия, Унгария, Латвия, Норвегия, Полша и Португалия.

Още от Други спортове

Българката си гарантира участие на Световното през есента

Александра Тоткова преодоля квалификацията в дисциплината трудност при жените

Любомир Епипропов и Габриела Георгиева не успяха да влязат във финалите на Европейското

Спечели го Нино Симеонов

Успешно представяне на нашите състезатели в италианската столица

Плувецът ни изплува дистанцията за 23,46 секунди

Те са поставени под номер 8 в схемата

Събитието ще е на 19 декември

Вижте подробности

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки