Гришо отпадна безславно в Куинс (ВИДЕО)

Димитров отстъпи на нидерландец

Гришо отпадна безславно в Куинс (ВИДЕО)

Григор Димитров отпадна безславно във втория кръг на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон, губейки с резултат 6:7 (5:7), 3:6 от нидерландеца Ботик Ван де Зандсхулп. Родният тенисист пропусна да затвори първия сет, след като поведе с пробив, а по време на втората част не даде особен отпор на своя съперник. 

Първият гейм се оказа сложен за Григор. След добра игра на нидерландеца той стигна до два шанса за пробив, но родната първа ракета отрази и двата с добър сервис и излезе напред в резултата.

Последва лесен гейм за Ботик, а след нова размяна на подавания резултатът стана 2:2. В тези минути и двамата намериха своя ритъм и шансове за пробив нямаше. 

В шестия гейм обаче Гришо удари първи. Той стигна до три поредни точки за пробив, а на втория опит беше безпощаден и взе аванс от 4:2 в първата част. Още в следващия гейм обаче първата ну ракета показа неустойчивия си характер, успявайки да пропилее 9 точки за 5:2, за да може накрая Зандсхулп да стигне до точка за рибрейк и да намали до 3:4. 

Последваха серия от лесни геймове и за двамата съперници, за да стане резултатът 5:5. В 11-тия гейм родният тенисист отново се измъчи жестоко, спасявайки и точка за пробив, за да повече отново. Нидерландският представител беше по-убедителен и вкара сета в тайбрейк. 

Там двамата се движеха точка за точка, като всеки успяваше да си вземе своите подавания. Това беше картинката до 4:4, когато Григор допусна мини пробив, а Зандсхулп получи шанс да серира за сета. При 6:4 българинът спаси първия сет бол, но при втория нямаше грешка, за да може Ботик да поведе с 1:0 сета. 

Втората част започна равностойно и с лесни геймове на сметката и на двамата опоненти. В четвъртия гейм обаче Ботик стигна до 3 точки за пробив. Въпреки че хасковлията спаси първите две, при третия случай вече нямаше прошка за 3:1. Пробивът беше безпощадно затвърден за няма и две минути от нидерландеца. 

До края Зандсхулп нямаше никакви проблеми в своите сервис геймове, за да триумфира и във втория сет и да изхвърли родния №1. 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки