Пол Погба скочи на Манчестър Юнайтед

Вижте защо

Пол Погба скочи на Манчестър Юнайтед

Досегашният футболист на Манчестър Юнайтед Пол Погба обвини клуба, че носи голяма вина за това той да си тръгне. Неговият контракт изтича след две седмици и раздялата вече беше анонсирана.

В интернет обаче излезе документалната поредица “The Pogmentary” , посветена на френския играч. В сериала Погба казва следното: “Искам да покажа на Манчестър Юн, че сгрешиха, след като се забавиха да ми предложат нов договор. Искам да покажа и на другите клубове, че Манчестър Юн сбърка, след като не ми предложи контракт.”

В интерес на истината обаче от “Олд Трафорд” на два пъти му предлагаха да подновят споразумението.

Във въпросния сериал се вижда и бившият мениджър на Погба Мино Райола, който наскоро почина. В една от сцените – от юли 2021 г., френският национал е сниман по време на почивка в Маями. Двамата провеждат следния разговор по телефона:

– Райола: Пол, твоето положение е много особено. Нямаш си никаква идея, никаква…

– Погба: От Манчестър отправиха ли втора оферта?

– Райола: Да, те много искат да останеш. Но за мен предложението не отговаря на това тяхно желание. Ако искаш да го задържиш, не правиш такава оферта. Ще ги накарам да разберат, че ако наистина желаят да продължиш там и да градят проекта си покрай теб, този път ще трябва да действат по различен начин и да сложат парите на масата.

– Погба: Те блъфират. Как може да казваш на един играч, че много го искаш, а в същото време да не му предлагаш нищо? Никога не съм виждал такова нещо.

В крайна сметка двете страни така и не се договориха, заради което халфът напуска като свободен агент. Към момента той е най-близо до завръщане в Ювентус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки