Пловдив с нов заем за стадионите на Ботев и Локомотив

Вижте подробностите тук:

Общинският съвет в Пловдив одобри параметрите на нов заем за довършването на стадионите на Ботев и Локомотив и за строителството на нов плувен комплекс. 

Той е в размер от близо 44 милиона лева, от които по 12 милиона за двата стадиона и 20 милиона за плувния комплекс, като за него ще се търси финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие. Всяко перо от заема ще е с максималната лихва от 3 на сто и 20-годишен срок за погасяване, предаде БГНЕС.

Общинските съветници от БСП предложиха да се поискат пари за тези обекти от държавата, като уточниха, че за стадиона на Ботев освен тази сума ще бъдат необходими още 16 милиона лева за довършването му. Социалистите попитаха защо се строят стадиони само на тези два футболни клуба, след като от подкрепа се нуждаят и останалите два - Спартак и Марица, както и други спортове извън футбола и плуването.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори, че предпроектното проучване за стадион „Христо Ботев“ показва, че са необходими 53 милиона за довършването му. По думите му 25 милиона са отпуснати от държавата, а гласуваните днес 12 милиона ще са за цялостна козирка, за да могат да се играят мачовете от евротурнирите и Първа лига.

На стадион „Марица“ сме проектирали трибуната и козирката, каза Димитров. Той обясни, че концесионерът на стадион „Тодор Диев“ иска да се направи нова концесия. Строят се две зали за волейбол и баскетбол в район „Западен“, каза още кметът.

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки