Чорбаджийски разкри за NOVSPORT защо е избрал Видзев

Защитникът обяви какво е нужно да се направи, за да има успехи националния тим на България

Божидар Чорбаджийски е юноша на ЦСКА. Роден е на 8 август 1995 г.
Има 117 мача с екипа на червените. С 8 гола. Има 11 мача за националния отбор на България.
През лятото на 2019 година е отдаден под наем на румънския гранд ФКСБ (Букурещ). На 5 октомври 2020 г. се разделя по взаимно съгласие с ЦСКА.
На 20 октомври 2020 г. подписва с полския Стал (Мелец), където изиграва за два сезона 42 мача. Днес подписа договор за две плюс една години с Видзев Лодз. Ето и първото интервю на Чорбаджийски, което даде за NOVSPORT.

- Подписахте договор с Видзев (Лодз). Доволен ли сте?
- Да. Този договор е факт. Подписах с Видзев (Лодз) за срок от две години, а и има и възможност да продължа договора си с още един сезон. Клубът е с традиции, има добър отбор, хубав проект и очакванията ми са да направя отличен сезон.
- Как се осъществи този трансфер. Вие имате опит в полското първенство?
- Както се казва - от уста на уста и впечатленията, които съм оставил с играта си в Полша последните две години. Хората от Видзев ме потърсиха, предложиха ми условията, разговарях с тях и приех да подпиша договор с този клуб. Интересът беше сериозен. Нещата станаха лесно, бързо и сполучливо. Затова и си пожелавам работата да върви по-същия начин и за в бъдеще.
- По-лесна ли ще е адаптацията ви?
- Със сигурност. Вече говоря полски език, разбирам всичко. Имам и бивш съотборник от Стал Миелец, с който ще играем заедно във Видзев и това ще ми помогне още повече за бързата аклиматизация. Отивам в по-голям град, където има и повече внимание, но това не ме притеснява.
- Имаше ли други оферти към вас?
- Щом съм приел офертата на Видзев, значи е била най-добрата оферта с оглед на  развитието ми занапред. Финансите никога не са стояли на преден план пред мен. За мен е от значение дадения проект като развитие. Оферти имаше от доста неща, но Видзев е клуб с традиции, но реших, че това е моето място, където да продължа.
- Вие сте национал на България, защо се стигна до тези лоши резултати?
- Факторите са много. На нас ни беше най-тежко в съблекалнята като футболисти. Беше ни най-криво от всички. Най-вярната приказка, която си говорихме ние самите в съблекалнята е, че повечето футболисти не играят в отборите си. Това е един от генералните фактори нещата в националния отбор да вървят добре. Затова всички си пожелахме да сме здрави в подготовката и да започнем да играем редовно. На тези, които им предстоят трансфери, да ги направят и да са успешни и играят редовно. Ако това се случи, играем редовно в клубните си отбори, то резултатите нямат да закъснеят и ще има добри резултати и в националния отбор.
- Следите ли какво се случва в клубния ни футбол?
- Следя, но не съм отдаден на 100% на събията в родния ни футбол. Имам колеги, с които поддържам контакт и това, което прочета по медиите. Оттам следя  нещата от футбола в България.

Още от Интервютa

Нападателят направи фурор, вкара 4 гола на Ботев (Вр)

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки