България ще търси голям подвиг срещу Бразилия

Срещата е тази вечер от 20 часа в зала "Арена Армеец"

България ще търси голям подвиг срещу Бразилия

Мъжкият национален отбор по волейбол на България излиза днес за своя последен мач от група 4, във втория уикенд от Лигата на нациите в София. Воденият от Николай Желязков тим се изправя срещу именития състав на Бразилия. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа в столичната зала „Арена Армеец“ и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

До този момент родните представители са на 15-то място с една победа, шест загуби и 6 точки. Зад нас е съставът на Австралия с една победа, шест загуби и 2 точки.

На роден терен нашите отбелязаха един успех над Иран с 3:0, изпуснаха да се наложат над Австралия, като отстъпиха с 2:3 и взеха гейм на САЩ, като загубиха с 1:3. Въпреки, резултатите от последните две срещи, се видяха много хубави неща, характер и воля за борба до последда точка. След солидния отпор срещу САЩ във вчерашната среща, „лъвовете“ излизат да дадат максимума срещу Бразилия. 

Съперникът  е на седмо място във временното класиране с четири победи, три загуби и 12 точки. На турнира в София те победиха категорично Иран и  Сърбия, но загубиха от Полша с 1:3. В последния мач тежка контузия получи основния им диагонал Алан Соуза, който ще пропусне днешната среща.

От българска страна известни проблеми има с двама играчи – разпределителят Георги Сеганов и централният блокировач Светослав Гоцев, които бяха заменени във вчерашния мач. Селекционерът Николай Желязков заяви, че ще бъденаправено всичко възможно те да бъдат вдигнати на крака за предстоящия двубой.

Националите ни излизат да дадат най-доброто на свой терен в последния мач и продължават да преследват втори успех в „Арена Армеец“. Те отново ще разчитат на верните фенове, които  неведнъж са показвали своята сила и голяма подкрепа. Дали волейболистите ни ще успеят да направят нещо повече предстои да се рабзере, като всички се надяват на повече от достоен завършек в турнира в София.

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки