ЧУДЕСНО! Вики Томова с победа на "Уимбълдън"

Българката ще играе срещу петата в света във втория кръг

Виктория Томова се класира за втори път в кариерата си за втория кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Българката се наложи със 7:5, 3:6, 7:5 над австралийката Дария Севил. Така софиянката повтори най-доброто си постижение на турнира от 2018 година. 

В следващия кръг Виктория ще се изправи срещу петата  в света Мария Сакари (Гърция), която се наложи с 6:1, 6:4 над Зоуи Хайвс (Австралия).

ПЪРВИ СЕТ

Мачът започна отлично за Томова, която проби още в първия гейм. След това увеличи аванса при собствен сервис. Предимството на българката в първия сет продължи до десетия гейм, когато Дария Севил успя да върне пробива и да изравни за 5:5. Виктория отговори и моментално върна брейка. След това взе подаването си и спечели първата част със 7:5.

ВТОРИ СЕТ

Томова успя да постигне ранен пробив и в този сет, за да поведе с 2:1. Севил обаче веднага върна брейка и изравни резултата, а след това взе е подаването и обърна развоя на мача – 3:2. Виктория отговори подобаващо и изравни за 3:3. След това австралийката обаче следващите три гейма, в един от които направи пробив, и спечели втория сет с 6:3.

ТРЕТИ СЕТ

Решителната част започна отлично за Томова, която успя да направи пробив във втория гейм и да поведе с 2:0. След това българката взе подаването си и увеличи аванса си. Едва в този момент Дария Севил спечели гейм и намали изоставането си на 1:3. Последва размяна на взети собствени подавания и резултатът стана 4:2 в полза на Виктория. Последваха три поредни гейма в полза на австралийката, включително един пробив, с което тя изравни за 5:5. Едва тогава Виктория Томова взе подаването си, при това на нула, за излезе отново напред в резултата. Последва пробив в нейна полза, което и донесе победата в мача

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки