Вкарал на Челси прогнозира пред NOVSPORT новия сезон

Дано във футболното първенство има интрига до последния кръг

Вкарал на Челси прогнозира пред NOVSPORT новия сезон

Мариян Огнянов е роден в Лом на 30 юли 1988 г. и отначало играе в местния Ромители. Привлечен е при юношите на „Левски“. До лятото на 2006 г. има 7 мача в „А“ група и 2 отбелязани гола (и двата във вратата на Спартак (Варна) през есента на 2004 г., при победата на „Левски“ с 4:1).Началото на 2009 преминава в Беласица под наем до края на сезона. През сезон 2010/11 играе по-често, записвайки 22 мача и 2 гола. 2012 подписва с Ботев (Пловдив). През 2020 г. се завръща в Левски (Лом).
Огнянов е първият футболист, отбелязал гол за български отбор в Шампионската лига (на срещата Левски-Челси, завършила 1:3).

- Два от бившите ви отбори Левски и ЦСКА 1948 ще играят на старта на новото футболно първенство. Какво очаквате? - Този мач ще бъде един от най-интересните в първия кръг.
Не съм гледал подготовката и контролите на двата тима в детайли и изцяло, но очаквам зрелищен и резултатен мач. ЦСКА 1948 начело с Любослав Пенев се представи убедително, не загубиха нито една проверка. От друга страна след завръщането на Станимир Стоилов Левски много вдигна нивото си. Вижда се огромно игрово подобрение и отборът стои на терена много добре. Очаквам сблъсъкът с Мъри Стоилов в събота да бъде зрелищен. И двамата са сериозни фигури с изразени характери.
- Има ли фаворит в срещата?
- Ако се играше на стадион "Георги Аспарухов", то фаворит щеше да е Левски. Сега на стадиона в Бистрица ще е по-различно, но Левски мисля, че отново има предимство. Имам и известни пристрастия и симпатии към Левски.
- Селекциите в двата клуба са различни. В Левски бяха по-скромни при селектирането на нови футболисти?
- Зная как работи Станимир Стоилов и вярвам много на преценката му при избор на играчи. Познавам начина му на работа и вижданията му за играта. През зимата взетите от Стоилов играчи бяха на отлично ниво и се наложиха в тима като титуляри. За ЦСКА мога да кажа, че предпочитат да взимат млади български футболисти.
- Какво мислите Роналдо. Не спира да бележи в Левски?
- Мисля, че му трябва още време. Едно е в контролите, а съвсем друго в официалните мачове. Очаквам много от полза на Левски да е Ивелин Попов. Той е доказан футболист, ставал е футболист №1 на България и капитан на националния отбор. Ивелин Попов има богата кариера в чужбина и ако е здрав, ще помогне много на отбора.
- Изненадващо за мнозина в ЦСКА 1948 бяха взети чужденци, а не както преди това предимно българи?
- Сега явно е различно при тях. Бях в ЦСКА 1948 около девет месеца. Тогава искаха и залагаха на българи. Хората в клуба явно хората се убедиха, че тази тактика не става и решиха да вкарат чужденци в отбора. Ще видим дали ще се получи. Не бива да се забравя, че Любо Пенев е доказан специалист със стил на игра и водене на тима.
- Ще може ли Левски да отстрани ПАОК в турнира лига на конференциите?
- Във футбола всичко е възможно. Ставали са всякакви изненади и неочаквани резултати са се получавали. За всички е пределно ясно - ПАОК е фаворит. Футболистите на Левски трябва да са по-свободни и необременени в тези два мача.
- Левски отново има дублиращ отбор?
- Това е уникален шанс. Това се дължи най-вече на треньорите и ръководителите, които в момента са на „Герена“. Зная тези хора как работят и младите играчи са в добри ръце. Много неща могат да научат за футбола, които ще им помогнат занапред в кариерите, дори и да не продължат в Левски. Точно това ръководство - Сираков, Стоилов, Боримиров, Телкийски, Топузаков - може да им е от огромна полза. Това са емблеми на Левски, които са дали много на клуба и ще е плюс за тези момчета.
- В новото футболно първенство отборите вече са 16. Това добре ли ще е?
- Ще има да се изиграят повече мачове. Това ще е от полза на всички привърженици на тази игра у нас. Очаквам да се състои интересно първенство, след като вече бройката на отборите бе увеличена на 16 тима.
- Има ли изявени фаворити за челните места?
- Няма да изненадам никого, ако кажа, че фаворитите са ясни  отдавна. Това са Лудогорец, Левски и ЦСКА. Най-важното според мен е да се повиши качеството на играта и шампионатът да стане по-атрактивен. Вярвам, че ще бъде много интересно. Това се дължи на формата на сините в последните мачове от края на последния сезон. ЦСКА ще бъдат много амбицирани, да не говорим за Лудогорец, които държат високо ниво. Основна роля в това първенство очаквам да играе ЦСКА 1948. Най-вече заради личността на Любо Пенев. Дано първенството е интересно, различно, зрелищно и да има интрига до неговия край.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки