Генерала разкри пред NOVSPORT кой може да бутне Лудогорец от върха

Приятната изненада или сензация може да се очаква от ЦСКА 1948, смята именитият треньор

Генерала разкри пред NOVSPORT кой може да бутне Лудогорец от върха

Георги Василиев - Генерала, е шампион на България по футбол с три различни отбора - Етър, Левски и ЦСКА. Ето какво каза той пред NOVSPORT преди старта на новото футболно първенство.

Новото футболно първенство

Хората, които обичат футбола, очакват с нетърпение започването на новото първенство. Всеки един от тях живее с надеждата, че качеството на играта ще бъде по-високо, ще има повече добри мачове и отбелязани голове.
Ще има емоционални двубой и различни изпълнители. Всеки има амбиции, надежди за добро представяне. Не вярвам да има отбор у нас, който да не иска да изпълни целите си. Едни ще гонят челно класиране, участие в Европа и призови места сред първите три отбора. Други ще искат да запазят мястото си в елита и да се утвърдят сред най-добрите отбори у нас. Пожелавам си да има повече интересни и интригуващи мачове, които да зарадват всички любители на играта.

Кой ще е шампион

Факт е, че Лудогорец стои на върха от много години. Там организацията в клуба е на много високо ниво. Всеки знае задълженията си и ги изпълнява без проблем. В Разград имат силен отбор, добра сработеност на всички нива в клуба и финансова мощ. Това предопределя и амбициите, целите на този отбор. Качествата в първия отбор не подлежат на съмнения. Те оставят сериозна диря в нашето първенство.
Надявам се, че тази година битката за първото място да е по-сериозна, да бъде по-оспорвана. Отсега мисля, че най-сериозен опотент в борбата за спечелването на шампионската титла ще е Левски. Отборът на Станимир Стоилов израстна много последните месеци. Сините се развиха игрово, започнаха да постигат добри резултати. Те дойдоха благодарение на добрата отборна игра на всички в тима. Селекцията в Левски също не беше никак лоша. Подсилиха се и сега през паузата между двете първенства.
ЦСКА сякаш изостава с тези си амбиции. Не парадират с нищо, не направиха и гръмка селекция, но това може да им бъде от полза. Особено, ако никой не ги взима насериозно и не ги слага в сметките за първите места.
От край време ЦСКА играе с централен нападател, който ангажира вниманието си върху себе си. Жорди Кайседо вече го няма и дано тази липса да не се отрази на цялостното представяне на тима.
Ботев Пловдив може повече от това, което направи. Там също работят сериозно. Имат финансови възможности и от от тях се очаква повече.
Черно море има традиции, които не нарушава и винаги се цели в челните места. Там няма звезди, но Илиан Илиев знае като опитен треньор как да вземе максимума от всеки един състезател.
Приятната изненада или сензация може да се очаква от ЦСКА 1948. Там Любослав Пенев прави страхотни неща. Отборът не загуби нито един мач от подготовката, а и играе интересно, агресивно, резултатно. В ЦСКА 1948 има финансова стабилност, взеха и качествени футболисти и затова ще създада проблеми на останалите отбори в елита.
В Локомотив София се работи спокойно. Но там не се губи желанието да постигнат повече от представянето през миналия сезон.

Новаците

Хебър, Септември София и Спартак Варна ще искат минимум да запазят мястото си в елита на новото първенство. За съжаление още в първия кръг Хебър гостува в Пловдив на Ботев, а Септември приема в София Лудогорец. И двата отбора нямаха много късмет при този жребий, но в крайна сметка всеки един отбор трябва да изиграе срещу останалите в елита поне по-два мача. Хебър и Септември ще се сблъскат с реалността, защото нивото във втора лига е едно, а в първа съвсем друго. Разбира се, че от един мач не бива да се правят категорични изводи, но на Хебър и Септември ще е трудно в тези мачове.
Затова и вярвам, че първите цели пред новаците в елита е да бъдат минимум опотенти на останалите състави в първа лига.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки