Генерала посочи пред NOVSPORT изненадите в кръга

"ЦСКА не обявява цели, което може да е от полза"

Генерала посочи пред NOVSPORT изненадите в кръга

Георги Василиев - Генерала, е шампион на България по футбол с три различни отбора - Етър, Левски и ЦСКА. Ето какво каза той пред NOVSPORT след мачовете от първия кръг на новото футболно първенство.

Берое - Ботев Враца 2:1

Като цяло първенството започна интересно, дано бъде така и в следващите кръгове. Това ще е добре за всички любители на футбола у нас.
За мача в Стара Загора имаше повече оптимизъм при гостите от Враца, отколкото при домакините от Берое. Всички знаят трудните мигове, през които минава Берое. В клуба има финансови, организационни и всякакви други проблеми. Въпреки това домакините заслужават адмирации за себераздаването в срещата с Ботев. Този мач не започна добре за тях. Допуснаха грешка в отбрана и Ботев поведе в резултата. Въпреки това домакините не се предадоха и стигнаха до пълен обрат. Адмирации за изравнителния гол на Траоере. Такова гол се вижда изключително рядко навсякъде по света. Тази победа очаквам да даде известен стимул за решаване на всички текущи проблеми в Берое. В Ботев за Росен Кирилов предстои още много работа, но той показва, че има желание да направи добър отбор.

Спартак Варна - Славия 0:1

Двата отбора трудно щяха да си отбележат гол. В края на срещата обаче това направи Славия и белите си тръгнаха с три точки от Варна. Късмеът винаги идва и е на страната на този, който го търси до последно. Във Варна имаше голям ентисиазъм от завръщането на тима в елита на родния ни футбол след толкова голямо прекъсване. Възможностите на Спартак са още скромни и тепърва ще се напасват към напрежението и начина на игра в първа лига.

ЦСКА София - Арда 3:0

От ЦСКА все още не бързат да афишират амбициите си за новия сезон. Това може да бъде добре за тях в следващите мачове, в които ще трупат точки, ще търсят още попълнения, за да се подсилят. Последните години червените играеха с изявен централен нападател. Сега бяха напуснати от Жорди Кайседо и сигурно ще искат да се подсилят именно с добър централен нападател. Те могат да играят и без такъв състезател, ако не открият нужното попълнение. Победата над Арда е заслужена и закомерна. Индивидуалната класа на Гарсез си каза думата и той вкара три хубави гола. Арда има свойте качества, но и проблеми, които ще търси да намери решение в хода на първенството. Отборът на Александър Тунчев се държа до червения картон добре на стадион "Българска армия", но след това за тях стана трудно.

Лок Сф - Черно море 0:1

На стадиона в "Надежда" имаше еуфория, както Варна на Спартак. Причината, че Локомотив ще играе домакинските си мачове именно на собствения си стадион. Имаше енусиазъм, публика, но за съжаление Локомотив не показа това, което очакваха всички от него. Личи си, че този отбор има нужда от нови и качествени попълнения. Отсъствието на Октавио бе видимо. Черно море също не е в оптимален състав. Във Варна обаче Илиан Илиев продължава да работи страхотно и да намира нужните и качествени футболисти, които да развива в Черно море. Победата над Локомотив е заслужена.

ЦСКА 1948 - Левски 1:0

Изненадата на кръга стана на стадиона в Бистрица. Всички очакваха, че Левски ще спечели лесно, без съпротива, но това не стана. Сините бяха по-добри пред първите 30 минути на мача. Тогава удариха и греда, имаха още няколко положения, но не се възползваха. Домакините се бранеха умело и в края на полувремето останаха с човек по-малко след червения картон на Стефан Цонков. Това обаче сякаш мотивира футболистите на Любослав Пенев. Отборът на ЦСКА 1948 изигра едно перфектно второ полувреме. Нападателите Марио Топузов и Георги Русев създадоха куп проблеми на защитниците в синьо. Контузията на Цунами не бива да е оправдание за Левски. Бразилецът е качествен играч, но и останалите трябва да защитат името си като футболисти на Левски. В желанието си да спечелят на всяка цена срещата, футболистите на Станимир Стоилов играха прибързано и грешаха навсякъде. Може би тази загуба да навреме и да отрезви всички в синьо. Поражението на старта може да мотивира левскарите, които са очаквали лесен мач, но не стана такъв за тях.

Локо Пд - Пирин    2:1

Интересен мач с обрат за домакините. Пирин в нинакъв случайне е слаб отбор. Там има много опитни бойци. Гостите от Благоевград поведоха на Лаута, но след това домакините чрез Боруков, Карагерен и всички атакуващи състезатели създадоха куп проблем за тима на Пирин. При изравнителния гол на Боруков Бирсент Карагерен направо разпиля защитата на гостите. Този резултат би имал мотивиращ резултат и за двата отбора. Загубата да мотивира опитните в Пирин, а победата да даде самочувствие на разклатения от миналия сезон отбор на Локомотив.

Септември - Лудогорец 0:3

Приятно съм изненадан от представянето на Септември. Този отбор не се притесни, че срещу себе си има шампионът на България. Домакините се опитваха да играят открито, да пресират футболистите на Лудогорец дълбоко в собствената им половина. Опитът, класата, рутината бе на страната на Лудогорец. Затова и шампионите спечелиха закономерно. В Разград имат достатъчно класни играчи, които могат да заменят липсващите футболисти.

Ботев Пловдив - Хебър 0:1

Изнанадата, която почти никой у нас не очакваше, стана именно на Коматево. Новакът в елита Хебър показа, че всички трябва да се съобразяват с него. Следващите противници на Хебър ще имат едно на ум, когато играят срещу тима от Пазарджик. Там има интересни играчи, които могат да създадат куп главоболия на противниковите отбори. Отборът на Ботев все още не е този, който искат да виждат всички. Треньорът им Азрудин Валентич в момента има да решава и кадрови проблеми, а и ще се опита в хода на първенството да се подсили още с качествени състезатели.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки