Латифи с Уилямс най-бърз на мократа "Хунгароринг" преди квалификацията

Дъждът обърка сметките на всички пилоти

Латифи с Уилямс най-бърз на мократа "Хунгароринг" преди квалификацията

За първи път в своята кариера пилотът на Уилямс Никола Латифи оглави класирането в края на официална сесия във Формула 1. Канадецът даде най-доброто време в третата свободна тренировка преди Гран При на Унгария, която се проведе при дъждовни условия на „Хунгароринг“. 

Латифи успя да направи обиколка за 1:41.480 с гумите интермедия в своя финален летящ тур, с която победи с 0.661 секунди Шарл Леклер, който също регистрира най-доброто си време в последната си обиколка с интермедия. Тройката в края на последния час за подготовка затвори вторият пилот на Уилямс Алекс Албон, който бе с 0.901 по-бавен от Латифи, отново с интермедия.

Световният шампион Макс Верстапен пропусна първите 40 минути от тренировката, заради обилния дъжд, след което направи едва 10 обиколки с интермедия. В тях той успя да запише време от 1:43.205, което му отреди четвъртото място. Пети остана Фернандо Алонсо, който още от самото начало на сесията заложи на интермедия, въпреки многото вода по пистата. 

В нея няколко пилоти се завъртяха, но само един се удари в стената, като това бе Себастиан Фетел. Германецът, който в четвъртък обяви, че ще прекрати кариерата си в края на годината загуби контрол над своя Астън Мартин на десетия завой 9 минути преди финала, като удари задната лява част на колата си в гумената стена.

На пръв поглед пораженията не изглеждат големи, но е напълно възможно Фетел да е повредил своята скоростна кутия, което да създаде много допълнителна работа за механиците на Астън Мартин преди квалификацията. До нейното началото има по-малко от 2 часа, като тя ще стартира в 17:00 часа българско време, а според синоптиците над „Хунгароринг“ и тогава ще вали.

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки