Люис Хамилтън стана собственик на отбор в НФЛ

Седемкратният световен шампион е част от управата на Денвър Бронкос

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се нареди сред новите собственици на отбора от Националната футболна лига Денвър Бронкос, който бе продаде през месец юни, похвалиха се от американския клуб в пост в Туитър.

"Очаровани сме да приветстваме Сър Люис Хамилтън", заяви босът на тима Роб Уолтън в комюнике. "Той е победител, който знае от какво има нужда един отбор, за да печели. Той е пламенен защитник на равенствата, включително и в своя спорт. Неговият дух и отличното му ниво ще бъдат важен коз в новото група на собствениците на Бронкос", се казва още в съобщението.През юни Уолтон, който е наследник на огромната верига "Уолмарт", купи Денвър Бронкос за 4,65 милиарда долара. Бившият държавен секретар на САЩ Кондолийза Райс също е част от групата на новите собственици на клуба.

Денвър Бронкос е печелил три пъти "Супер Боул" - през 1998, 1999, 2016.

Актуалният пилот на Мерцедес Хамилтън също реагира в социалните мрежи."Щастлив съм да се присъединя към невероятната група на собствениците и да бъдат част от историята на Бронкос. За мен е чест да работя за отбор от световна класа и да бъда пример", написа британецът.

 

Още от Любопитно/Жълто

Вижте подробности

"Чайките" ще играят с тренировъчните си екипи

Вижте подробности

Вижте подробности

Вижте подробности за скандала

Юрген Матей ще става баща за първи път

Вижте подробности

Агустин Лонгейра със скандални разкрития

Бившата съпруга на Божинов и настояща половинка на Ники Михайлов с предизвикателен фотос

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки