ПЪЛЕН ПРОВАЛ! ЦСКА падна от ирландци (ВИДЕО)

Груба грешка на надценен младок доведе до 0:1

ПЪЛЕН ПРОВАЛ! ЦСКА падна от ирландци (ВИДЕО)

ЦСКА загуби шокиращо у дома от Сейнт Патрикс с минималното 0:1 в първия сблъсък между двата отбора от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Червените“ имаха по-чистите положения в срещата, играна на националния стадион „Васил Левски“ пред погледа на легендата Христо Стоичков, но една неточност малко преди края доведе до победния гол на ирландците.

Резервата им Серж Атакаи се разписа в 87-ата минута, възползвайки се от неумела изява на младока Асен Дончев, за да донесе успеха на своите, макар че през почти цялата среща те мислеха най-вече за защитата си.

Мачът започна равностойно, без сериозни голови положения в началните минути. В 12-ата капитанът на „червените“ Юрген Матай получи травма и потърси медицинска помощ, но след това успя да продължи двубоя.

ЦСКА заигра по-настойчиво след средата на първото полувреме и малко преди изтичането на половин час игра създаде първото си положение.

Маурисио Гарсес напредна добре по фланга и опита удар, който обаче бе блокиран.

Последваха няколко корнера в полза на „армейците“, докато гостите от Ирландия опитваха да бавят играта при всяка удобна ситуация.

Не след дълго отново Гарсес нахлу в наказателното поле и стреля, ала вратарят на гостите Джоузеф  Ананг спаси.

Той обаче не успя да улови топката и тя стигна до Тибо Вион, но стражът бързо възстанови позицията си и все пак се справи с опасността.

„Армейците“ продължиха да са по-дейни на терена, но защитата на Сейнт Патрикс бе добре подредена.

Точно преди почивката тя се справи с поредния ъглов удар, изпълнен от ЦСКА, за да дойде паузата при резултат 0:0.

Това накара наставникът на домакините Саша Илич да потърси освежаване в предни позиции и да направи смяна за началото на второто полувреме.

Така на терена се появи българският национал Георги Йомов, който зае мястото на лятното попълнение Лазар Туфегджич.

Нещата на терена обаче не се промениха много и в 60-ата минута Илич предприе още 2 рокади. Той пусна в игра последните две попълнения на „червените“, а именно Джонатан Линдсет и Дауда Бамба като за втория това бе и официален дебют с екипа на ЦСКА.

Само 2 минути по-късно Де Нойер свали с глава към Гарсес, който напредна по фланга, но разочарова с центрирането.

В 70-ата минута пък Бамба изведе добре именно Гарсес. Той обаче не си пое добре топката и я загуби. В 72-ата пак Гарсес получи, този път от Де Нойер, но не можа да насочи с глава и ЦСКА спечели само корнер.

Само 180 секунди по-късно „червените“ имаха 2 добри възможности, след центрирания, ала капитанът им не успя да се възползва. В ответната атака обаче именно Матай се намеси решително, за да спре опасно центриране по земя отдясно.

В 80-ата минута гостите организираха добра контраатака и Били Кинг стреля от дистанция, но прати топката над вратата на Густаво Бусато.

Последва още един шанс за Сейнт Патрикс, завършил с шут по диагонала над рамката, за да се стигне до 86-ата минута, когато Асен Дончев сгреши и гостите се възползваха.

Резервата им Серж Атакаи овладя топката, напредна с нея и преодоля излезлия извън пеналта да го пресрещне Бусато, след което я прати в опразнената мрежа, за да открие резултата.

Почти веднага след това ЦСКА можеше да изравни, ала Гарсес не съумя да нанесе добър удар от удобна позиция.

До края повече попадения не паднаха и така Сейнт Патрикс взе минимален аванс преди реванша, който ще се проведе в Ирландия след седмица.

ЦСКА – Сейнт Патрикс 0:1
0:1 Серж Атакаи (87)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, Асен Дончев, Християн Петров, юрген Матей, Брадли де Нойер, Амос Юга, Тибо Вион, Станислав Шопов, Маурисио Гарсес, Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон;

Треньор: Саша Илич;

СЕЙНТ ПАТРИКС: Джоузеф Ананг, Хари Брокбенк, Том Гривости, Джоузеф Редмънд, Антъни Бреслин, Адам О‘Райли, Джейми Ленън, Бари Котър, Били Кинг, Крис Форестер, Оин Дойл;

Треньор: Тим Кланси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки