ИЗВЪНРЕДНО: Тежък удар за Левски!

Вижте подробности

Левски спечели напълно заслужено с 1:0 гостуването си в Малта  на местния Хамрун Спартанс и направи важна крачка към плейофите на Лигата на конференциите.

Снощният успех обаче е бил съпътстван с неприятна новина, пише БЛИЦ. Бившият собственик на клуба Васил Божков няма никакво намерение да се откаже от милионите, които му дължи Левски. С живеещия в Обединените арабски емирства бизнесмен са се свързали представили на фирма „Юнайтед груп“, която има апетити към „сините“ и даже в момента извършва одит на „Герена“. Разговорът обаче е завършил отрицателно за „сините“.

„Нещата в Левски не са никак розови от финансова гледна точка. Ако не са „Палмс Бет“ и многобройните фенове, клубът отдавна да е фалирал. Трябва обаче рано или късно проблемът с дълговете да бъде разрешен – към НАП, към Божков. В противен случай спасението ще е мираж.  Божков няма желание да се откаже от дълговете. Поне за момента, въпреки че преди време да беше заявил неведнъж, че ще опрости парите. Но, всъщност, това трябва да се случи документално, а не устно“, коментират запознати.

Според непотвърдена информация от „Юнайтед груп“ са готови да спасят Левски от фалит, но само ако сумата на дълговете не е толкова огромна. 

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки