Клинсман: Идеята да има плейофи в Бундеслигата е страхотна

Бившият нападател на Байерн одобрява подобно нещо

Клинсман: Идеята да има плейофи в Бундеслигата е страхотна

Бившият нападател на Байерн Мюнхен Юрген Клинсман заяви, че двете прекарани десетилетия в САЩ са го убедили, че плейофите могат имат централна роля в определянето на шампиона в Бундеслигата. Клинсман сподели в четвъртък, че според него системата с плейофи би била вълнуващ начин за предизвикателство на монотонността от това Байерн Мюнхен да вдига трофея всяка година.

„Напълно разбирам защо се водят разговори за това, тъй като хората искат разнообразни шампиони в Бундеслигата, различни от Байерн Мюнхен. Намирам го за вълнуващо. Би било истински трилър да се влезе в плейофен формат в края на сезона“, започна той. Всички големи американски спортове в САЩ, включително Мейджър Лийг Сокър, използват някаква форма на плейофна система за определяне на шампионите.

Клинсман, който живее в САЩ от 1998-а насам, подчерта, че плейофите вече са използвани в европейските първенства, включително за определяне на изпадащи и спечелили промоция в Бундеслигата, и промоция в Английската футболна лига. В Англия „те играят плейофите на стадион „Уембли“ и е като финал на ФА Къп“, защото е толкова драматично и означава много за отборите“. „Бих бил много отворен към идея за плейофи, ако трябва да бъда честен, харесва ми, защото съм свикнал тук в САЩ. Дали е изпълнимо, за Бундеслигата да изведе тази идея до друго ниво, това не зависи от мен“.

Клинсман, който имаше кратък престой начело на Байерн, предрече 11-а поредна шампионска титла за баварския колос. Според него, Борусия Дортмунд отново ще бъде основният конкурент на тима на Юлиан Нагелсман, в частност с новото си попълнение Нико Шлотербек, който бившият национал определи като „откритието на годината“. „Мисля, че Борусия Дортмунд се справи фантастично в трансферния прозорец, особено с привличането на Нико Шлотербек и Никлас Зюле в защита“, завърши той.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки