Мъри: Отлагането на мачове не е страшно, сезонът свършва рано (ВИДЕО)

„Заслужена победа, но отново показахме слабост в завършващата фаза“

Мъри: Отлагането на мачове не е страшно, сезонът свършва рано (ВИДЕО)

„Мисля, че победата бе заслужена. Трябваше още в първите минути да реализираме положенията си, за да тръгне мачът по-спокойно. Нашите слабости отново бяха в последното подаване и в завършващия удар.“

Думите са на треньора Станимир Стоилов, след като воденият от него отбор на Левски победи с минималното 1:0 у дома Пирин (Благоевград) в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. 

„Ще трябва да работим. Нуждаем се от по-добра комбинативност и повече увереност в завършващата фаза. Проблемът беше, че положенията бяха прекалено чисти, за да се пропускат. Иначе имахме добра динамика, добър ритъм, добро темпо, просто трябваше завършващият удар да е по-добър“, посочи Мъри.

„С оглед, че в първите две домакинства отборите нямаха голова ситуация, мисля че Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен. Въпреки това, трябва да превключваме по-бързо от фаза атака във фаза защита и обратното. Преди допускахме повече голове. Сега израснахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак (Варна) обаче не трябва да са фактор за подобряването ни. Първо ние трябва да повишим качеството на играта си в защита. Пресата, завършващите подавания - те са много важни. Видяхме нивото на Хамрун. Доста опасен отбор. Взехме преимущество, надявам се сега да се представим на добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава“, посочи той пред реванша с малтийците в Лигата на конференциите, а после отказа да каже дали Левски ще иска отлагане на мача си с Лудогорец от следващия кръг.

„Мисля изцяло за мача в четвъртък. Дори отборите да си отложат мачове, това не е страшно, защото сезонът свършва много рано. Когато ние говорихме за това отлагане на мачове, никой не ни обърна внимание. Евротурнирите са важни за отборите и те трябва да получат преференции. Няма значение, този мач така или иначе ще се играе. Ако елиминираме Хамрун, това ще бъде много важна крачка за нас. Все пак, тези мачове пак ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца. Искам да сме концентрирани в представянето си в Европа, защото представянето на българските отбори в Европа носи пари на всички.“

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки