На кого пречи Лудогорец в Европа?

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

На кого пречи Лудогорец в Европа?

Лудогорец най-вероятно ще играе в Лига Европа, ако не допусне сензация в предстоящите два мача с Жалгирис от плейофите на този турнир. Това само по себе си е сериозно постижение и българският тим за поредна година ще има цяла есен мачове от европейските клубни турнири. Остава, обаче горчилката, че за пореден път Обетованата земя Шампионска лига остана мираж.

Затова, разбира се има доста обективни причини - продажбата на двама от основните титуляри Алекс Сантана и Пиерос Сотириу, малшансът с контузии на други важни за отбора играчи, липса на късмет в двубоя срещу Динамо Загреб....Но в същото време не може да не се отбележи, че хърватският тим и в двете срещи бе тотално бутан от реферите и няколко много важни за развоя на борбата ситуации бяха свирени в негова полза. И това в крайна сметка наклони везните за крайния общ резултат 3:6.

Всъщност, проблемите на Лудогорец със съдийството започнаха още в Дъблин. Там италианският рефер Мареска съвсем тенденциозно раздаваше картони за щяло и нещяло на българския отбор, докато в същото време толерираше на моменти доста грубата игра на Шамрок Роувърс. Пресиленото изгонване на Шоу в началото на второто полувреме при 1:0 постави Лудогорец в ситуация да трепери за крайни изход на двубоя, въпреки повече от комфортното 3:0 от стадиона в Разград. 10 срещу 11 обезумели и готови на всичко ирландски футболисти, плюс 7-хилядна тълпа по трибуните едва не доведе до сензационен обрат...

В крайна сметка Рик и Каули показаха класа в края на мача и класираха тима си за битките с Динамо (Загреб). И тук на сцената излезе небезизвестният турски рефер Джунейт Чакър, който наред с бляскавата си кариера се помни не с добро и от доста фенове на водещи европейски клубове. Много спорно положение за засада при първия гол на хърватите и абсолютно безспорен червен картон на техен защитник при нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Пиерос Сотириу в 11-та минута бяха моментите, които и Чакър, и ВАР арбитрите необяснимо подминаха...След което до края на мача играчите на Лудогорец бяха принудени да играят при съдийство 40:60 в полза на Динамо....Както се оказа няколко дни по-късно, Джунейт Чакър е свирил последния мач в кариерата си и едва ли му е пукало особено какво ще кажат от българския шампион, БФС или УЕФА.

За да се стигне до снощното "представление" на "Максимир", където Лудогорец бе ритуално "довършен" от френския рефер Беноа Бастиен...Три червени картона плюс един за скамейката не се срещат всеки ден в мачове от Шампионската лига, още повече, че българският тим не се слави като твърде груб по терините на Европа.

По-сериозният въпрос е, обаче на кого пречи Лудогорец? Да, веднага родните фенове ще кажат, че у нас съдиите от край време толерират тима от Разград, съперниците му са брутално рязани, в Европа всеки си получава заслуженото и т.н. и т.н. Но всъщност се оказва, че някой в Нион явно не иска роден тим да седне на масата на богатите и ако днес това се случва с Лудогорец, вероятно същото може да стане с Левски и ЦСКА. Защото едва ли е случайност, че  разградският тим е брутално рязан от съдиите в три последователни мача. 

И накрая за всички в България, които празнуват като Нова година отпадането на Лудогорец от Шампионската лига. Евентуално влизане в групите щеше да данесе милиони за тима от Разград, но и останалите отбори от Първа, Втора и Трета лига щяха да получат не малко пари от фонд "Солидарност" на УЕФА. Разчетите сочат, че минималната сума за елитен клуб у нас щеше да е в рамките на около 150-160 хиляди евро и то преди преизчислението на печалбата за евроцентралата. Тоест всеки един от останалите 15 отбора в Efbet лига щеше да има приход почти колкото от телевизионните права за сезона.....Сега тези пари просто няма да дойдат...

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки