Мирчева не успя да завърши маратона в Мюнхен, Нинева е 45-та

Европейското първенство продължава до неделя

Най-добрата българска състезателка в маратона Милица Мирчева не успя да завърши класическата дистанция на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен, което започна днес. През май Мирчева подобри националния рекорд в дисциплината с 2:29:23 часа на маратона в Копенхаген, а преди по-малко от месец тя се представи силно на Световното първенство в Юджийн, Орегон, където финишира на 15-та позиция.

Днес обаче тя бяга с по-бавно темпо и постепенно изоставаше все повече от лидерите, а преди 35-ия километър се отказа, като все още не е ясно дали българската състезателка има проблем с контузия. Другата ни представителка в маратона Маринела Нинева завърши на 45-та позиция от 63-ма стартирали лекоатлетки. Нинева, която през май спечели маратона на Варна, завърши за 2:45:40 часа и остана на малко повече от минута от най-доброто си постижение, записано в морската ни столица.

Титлата в маратона спечели полякинята Александра Лисовска с 2:28:36, а с медали се окичиха още хърватката Матеа Парлов Кощро и Нинке Бринкман от Нидерландия.

Европейското първенство в Мюнхен продължава до неделя.

Още от Лека атлетика

Ето и подробностите

Тя още не е решила с какво ще продължи да се занимава

Георги Димитров е напуснал този свят на 74 години

Вижте причината за смяната и на градовете тук:

Вижте подробностите тук:

Финалът ще е през септември в Юджийн Съединени щати

Вижте причината

И при мъжете, и при жените

За първи път в историята поделиха приза при мъжете, Фемке Бол е №1 при дамите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки