Байерн отвя Бохум със 7:0, баварците не оставиха шанс на съперника

Грандът от Мюнхен направи феноменален мач

Байерн отвя Бохум със 7:0, баварците не оставиха шанс на съперника

Байерн Мюнхен отвя със 7:0 Бохум като гост в мач от 3-тия кръг на Бундеслигата. Баварците просто не оставиха шанс на съперника си и му нанизаха четири гола през първото полувреме и още три гола след почивката.

За последно тези два отбора се срещнаха отново на този стадион. През февруари Бохум срази Байерн с 4:2 и явно шампионите влязоха в днешната среща с мисъл за отмъщение.

Лерой Сане, Матайс де Лихт, Кингсли Коман, Серж Гнабри и Садио Мане се разписаха за разгрома. Последният вкара две от попаденията, докато Кристиан Гамбоа си реализира автогол.

След успеха Байерн е първи с 9 точки от 9 възможни, докато Бохум е на дъното с 0 и ужасяваща голова разлика.

Още в 4-тата минута Байерн Мюнхен излезе напред в резултата. Лерой Сане овладя подаване на Кингсли Коман и от чиста позиция разпечата мрежата.

В 25-ата минута Йозуа Кимих центрира в наказателното поле на Бохум. Матайс де Лихт скочи високо и с глава удвои преднината на гостите. Попадението беше прегледано с ВАР заради съмнения за игра с ръка, но не беше открито нарушение на футболния правилник.

В 33-тата минута Кингсли Коман покачи до 3:0. Крилото беше намерено с подаване в пеналтерията, след което вкара.

Седем минути по-късно гол на Мане не беше зачетен заради игра с ръка, но в следващото си нападение баварците все пак реализираха за 4:0. Автор на попадението беше именно Мане.

След почивката натискът на гостите продължи. Те не се бяха задоволи само от четири гола, които вкараха през първата част.

Час игра след началото Садио Мане реализира от дузпа за 5:0. Нарушение в наказателното поле извърши Сайди Янко.

Девет минути по-късно Кристиан Гамбоа си вкара автогол и преднината на Байерн стана от шест гола. Крайният резултат оформи Серж Гнабри в 76-ата минута и Байерн най-сетне се укроти, макар че малко преди края баварците претендираха за дузпа за нарушение срещу Коман. Главният рефер беше категоричен, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

В следващия кръг Байерн посреща Борусия Мьонхенгладбах на „Алианц Арена“, докато Бохум гостува на Фрайбург.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки