Рома не сгреши срещу Кремонезе, Смолинг изненадващ герой (ВИДЕО)

"Римските вълци" спечелиха с 1:0

Рома не сгреши срещу Кремонезе, Смолинг изненадващ герой (ВИДЕО)

Рома постигна втора поредна победа с 1:0 от началото на сезона в Серия А след минимален успех над Кремонезе. Единственото попадение в двубоя бе дело на Крис Смолинг.

"Вълците" срещнаха неочаквана съпротива от новака в елита и стигнаха трудно до трите точки след гол на Крис Смолинг в средата на втората част.

Рома доминираше в първия си домакински мач за сезона пред пълните с над 60 000 зрители трибуни на "Олимпико", но през първата част пропуски направиха Пауло Дибала Николо Дзаниоло и Пелегрини.

Гостите също имаха своите шансове, като удар със задна ножица на нигериеца Десерс премина на сантиметри от дясната греда.

В края на първата част Дзаниоло получи контузия и бе сменен принудително със Стефан Ел Шаарауи. Италианският национал падна лошо на лявото си рамо след шпагат на защитник на гостите и не можа да продължи мача.

Втората част започна с греда за гостите. Отново Сириел Десерс бе на стрелкова позиция, като стреля мощно от ръба на наказателното поле и разтресе напречната греда.

Рома отговори с триходова акция в 55-а минута, която завърши с удар на Ел Шаарауи в гредата, а при добавката Дибала не уцели опразнената врата.

Натискът на Рома даде резултат в 66-а минута, когато Крис Смолинг реализира с глава след центриране от корнер на капитана Пелегрини.

В последната минута Кремонезе бе близо до изравнителен гол, но топката "облиза" левия страничен стълб след удар на Шарл Пикел.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки