ЦСКА няма да изпада в глуха защита срещу Базел

Вижте подробности

ЦСКА няма да изпада в глуха защита срещу Базел

Треньорът на ЦСКА Саша Илич обръща сериозно внимание на тактиката и игровото поведение на тима в последните тренировки преди реванша с Базел. Двубоят на „Санкт Якоб Парк“ от плейофите на Лигата на конференциите е утре от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Сърбинът иска ЦСКА да покаже в Швейцария още по-добро представяне спрямо победата с 1:0 в София. „В реванша трябва да сме още по-умни“, заяви той непосредствено след срещата у нас. Игровият план на специалиста е свързан с много агресия и тактическа дисциплина. ЦСКА няма да излезе да се брани в Базел. Армейците ще опитат да контролират събитията на терена в максимално големи периоди от срещата. Това се случи на „Васил Левски“, като няколкото опита на кръстоносците да наложат натиск бяха моментално парирани.

В нито една от срещите под ръководството на Саша Илич, включително и контролите по време на лятната подготовка, червените не се прибираха в глуха защита, пише Тема спорт. Това няма да се случи и на „Санкт Якоб“, въпреки аванса, който ЦСКА има от първата среща. Илич ще изисква от тима да не отстъпва нито педя терен. Напрежението ще е в лагера на съперника, а при достатъчно търпение и хладнокръвие армейците ще могат да се възползват от празните пространства, които неминуемо ще се отворят в противниковата половина.

ЦСКА отново ще разчита и на статичните положения, при които тимът е отработил перфектно няколко заучени ситуации. В първата среща по подобен начин се стигна до опасни удари с глава на Кох и Гарсес. Много важно за армейците ще бъде да удържат и отговорят подобаващо на очаквания вихрен домакински натиск в началото на двубоя.

ЦСКА 5 пъти досега е печелил с 1:0 първата среща у дома в евротурнирите и винаги след това е продължавал напред. За последно това се случи преди 3 години при отстраняването на Осиек, когато развръзката настъпи след изпълнение на дузпи на реванша в Хърватска.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки