Анте Шимунджа: Очаквам оспорван мач

"Трудно е да се каже как ще повлияе изкуственото игрище в Литва", каза той

Анте Шимунджа: Очаквам оспорван мач

Лудогорец спечели минимално с 1:0 срещу литовския шампион Жалгирис (Вилнюс) в плейофите за място в Лига Европа, а утре ще се опита да си свърши работата и в реванша. Орлите заминаха уверени, след като в първото полувреме на първата среща доминираха тотално и само липсата на точност и късмет в завършващата фаза ги раздели с повече голове.

"Ключът трябва за успеха трябва да бъде да отбележим един гол повече от тях и трябва да сме готови за оспорван мач", отговори старши треньорът им Анте Шимунджа на въпрос какъв е ключът за крайния успех.

Много се преекспонира и за изкуствения терен, на който литовците приемат противниците си: "Точно сега е доста трудно да се каже колко е голяма разликата между терените, защото и ние се готвим на изкуствено игрище тук. Но там ще бъде различно. Днес ще направим тренировка там и ще се адаптираме възможно най-бързо".

Националът и футболист номер 1 на 2021-а година Кирил Десподов ще липсва заради натрупани картони: "Кирил е важна част от отбора, както и всеки един друг футболист. Определено повиши формата си в последните няколко седмици, но разполагаме и с други играчи, които могат да отговорят на терена, също като него. Да се надяваме, че ще намерим правилното решение. Други проблеми? Доминик Янков също е аут от мача, обясни словенският специалист кадровата ситуация в тима.

Лудогорец до момента е привлякъл само един нов футболист и това е полския дефанзивен халф Якуб Пьотровски. Пасивността е необичайна за клуба.

"Ние работим по трансфери през цялото време. Постоянно говорим за това. Набелязали сме играчи за определени позиции на фона на това какво точно искаме да постигнем. Но това не е лесна работа. Все пак се опитваме и се надяваме да пообновим отбора", завърши треньорът на шампионите.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки