БОМБАТА НА ДЕНЯ: Левски ще има нов собственик

Това обяви Тити Папазов

Левски ще има нов сбоственик и това може да стане съвсем скоро. Бомбастичното разкритие направи членът на Надзорния съвет на "сините" Константин Папазов.

„Огромен е шансът „Юнайтед груп“ да придобие Левски. Когато изглеждаше много тежко, седяхме заедно с Наско. Не сме безотговорни хора. Рано или късно в България ще дойде чужд инвеститор. Ще дойде заради голямото име и публика на Левски. Българинът е недоверчив. Той трябва да е 100% убеден за нещо и това ще му е малко", каза Тити.

Той разкри и подробности за мистериозния "инвеститор" Диксън. "С Диксън всичко продължи близо шест месеца. Сега има вариант да сме мнителни и да го отхвърлим, обаче нямаме втора опция. Гладна кокошка просо сънува. Хем се съмняваш, хем се надяваш, хем искаш. Не искаш да сбъркаш. Смяташ, че може да е пратена подводница. Всичките ситуации са много тежки. При Диксън Наско постави големи препятствия, за да се застрахова Левски да не попадне в лоши ръце. Всяка транзакция на определени акции става само срещу сума пари“.“, заяви той пред dsport.

Папазов категорично заяви, че няма да подава оставка като член на Надзорния съвет на футболния Левски. Според него това е бягане от отговорност, като впоследствие е разбрал, че единственият правилен ход е да преведе 125 хиляди лева и да покрие неустойката по договора с Macron. Тити Папазов започна с въпроса около Васил Божков и дълговете на „сините“ към бившия собственик.

„От както стана проблема с Васил Божков всяка вечер си репетирам как отивам в Дубай и знам какво да му кажа, за да го убедя да даде акциите. На мои разноски ще отида до Дубай. Имах друг бизнес проект, седнах и говорих с него. Той твърди, че никъде не е казал на думи, че ще се откаже от парите си. Няма да пречи със сигурност. Има механизми“, каза Константин Папазов.

„Искам цяла България да запомни. Левски не може да играе в нереален мач. Не се е родил човек, който може да влезе в съблекалнята, без значение кой е треньорът, и да каже какво да правят играчите“, каза Папазов на въпрос дали мачът с ЦСКА във финала за Купата на България е бил „реален“.

„В годините Левски е най-атрактивното нещо. Аз казах един път на премиера, че ако съм премиер, ще дам 50 милиона на Левски, 50 милиона на ЦСКА. Тайно ще дам още 50 милиона на Левски, защото това ще направи нацията щастлива. На никого никога не е сложен пистолет на челото. За да се помага на Левски, тези хора са получавали облаги. Васил Божков може да е имал мотивация. Каква е причината – дали да се докаже, огромните приходи от Национална лотария или политически натиск, само той може да каже“.

„Има чужда намеса в отношенията между мен и Станимир Стоилов. Трябва да питате него защо не ме харесва. Около 13 февруари, когато му е рождения ден, съм си поставил като задача за прошка. Около рождения ден е прошка. Моите отношения с Мъри няма да повлияят негативно върху Левски. Надзорният съвет е избор и решение само на собственика. Нямам право да подам оставка. Оставка се подава пред Общото събрание. Знам за коректността на господин Сираков. Няма да подам оставка. Подаването на оставка е бягането от отговорност. Не ме оневинява по никакъв начин .Единственото нещо, което можех да направя, е да платя парите. Тези хора, които сега твърдят, че съм мъжкар, са имали друго мнение преди няколко дни“, призна Тити Папазов.

„Най-голямото безумие, което е създало българският спорт е двете ЦСКА. Никога не съм криел, че двата гранда са скачени съдове. Сблъсъкът между тях трябва да ражда голямата интрига“, смята той.

Папазов коментира и баскетболни теми. Ето какво заяви:  

„Искам да се закълна в спасяване на баскетболния Левски. Това е моят живот. Отново ще създадем нов отбор с млади играчи. Същото направихме след фалита на КТБ. Баскетболен Левски има само един и никога не е фалирал и никога не е дължал 12 милиона“.

„Тези 125 хиляди, които заминаха за футболния Левски, щяха да бъдат безценни за баскетболния. Имаме бюджет и през следващия сезон. Златин Георгиев, Асен Великов са баскетболисти на Левски. Докато играят баскетбол, ще бъдат част от Левски. Те са символ за Левски, след това е Ники Михайлов“.

„За баскетболния Левски до 8 октомври трябва да съберем 300 хиляди лева. Балкан стана шампион с 1.3 милиона – 1.4. с Два милиона Лукойл не успя да стане. С 1.5 милиона стана 2021. Тази година Левски ще бъде отбор, който се спасява. Те (младите баскетболисти) не заслужават като дойдат пари, да ги изгоним“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки