Красен Кралев: Войната на “Промяната” срещу българския спорт!

Вижте част от злоупотребите на Руди Гела, установени до момента

Красен Кралев: Войната на “Промяната” срещу българския спорт!

„Това са част от злоупотребите на Руди Гела, установени до момента. Тези измами са направени само за 7 месеца. Представете си, какво ще стане, ако тази шайка крадци управлява 4 години!“

Това заяви Красен Кралев, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС - Варна и спортен министър в правителството на Бойко Борисов, изброявайки констатираните дотук злоупотреби на Радостин Василев:

- Една организация в деня на сформирането си получава 500 хил.лв., без нула ден административен опит.

- 1.7 млн. за софтуерен продукт се дават за управление на спортните бази. Реалната стойност на продукта не надхвърля 400 хил. лева, освен това той е абсолютно ненужен за дейността на Национална спортна база.

- Руди раздаде щедро пари на приятелския си кръг. Кантората, в която работеше вече печално известната Лена Бориславова, получи 117 349,80 лева. Уреди близкия си приятел Велислав Йонев от адвокатско дружество "Йонев и Канчелов" с договор с тотото за 67 200 лева, с министерството за 23 040 лева, със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" за 6600 лева и с това в Плевен за 2250 лева. Дори назначения от него за директор на ВОП Кирил Веселински прибра 14 400 лева от тотото.

- Тотото сключи рекорден договор за реклама в метрото за 2 милиона лева с фирми на свързани лица - без обществена поръчка или какъвто и да е търг.

- 1 млн. и 100 хил. са дадени за рекламна кампания с дипляни.

- Предвидени бяха 15 милиона лева за “Арена Бургас", въпреки ангажимента на строителя да я завърши при предвидения бюджет. С други думи, сумата трябваше да се усвои от правилните хора. Или готвената кражба бе за минимум 10 млн. лева.

- Отделен бе 1 милион лева за "проектиране" на възстановяването на басейн "Червено знаме", въпреки категоричните мнения на експерти в тази сфера, че комплекса във вида си от 1986 г. не може да функционира и не е ефективен. Или още средства за усвояване от правилните хора.

- Пусна обществени поръчки за изграждане на игрища за минифутбол на стойност около 450 000 лв. всяко. Само преди година, последните игрища с осветление, които нашата администрация изгради, бяха на стойност 150 000 лв., т.е. кражбата е за минимум 250 000 лв. на игрище.

„Предстоят още разкрития. Няма да ги чуете от Нова ТВ и БиТиВи, нито пък ще видите журналист от тези телевизии да задава въпроси по тези теми на Руди Гела“, допълва Красен Кралев в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки