Италианец спечели Гран при на Арагон в MotoGP

Лидерът Фабио Куартаро отпадна след сблъсък със завърналия се Марк Маркес

Италианският пилот Енеа Бастианини спечели победата в Гран при на Арагон - 15-ия етап от сезона на MotoGP, който се състоя в Испания.

Бастианини с Дукати-Грезини се наложи пред сънародника си Франческо Баная, който стартира от първа позиция, а испанецът Алейш Еспаргаро с Асприля остана на трето място.

"Състезанието беше супер за мен още от началото. Направих някои грешки, но в края спечели. Това е почти мечта", каза след успеха Бастианини, който е четвърти в генералното класиране.

"Не виждах как отново ще изпреваря Енеа, защото вече поех много рискове в предишните състезания", каза вторият Баная, който е на второ място в генералното подреждане на пилотите.

Временният лидер в класирането Фабио Куартаро бе принуден да напусне състезанието, след като удари задницата на испанеца Марк Маркес, който се завърна след три месеца отсъствие заради четвърта операция на ръката. И двамата напуснаха преждевременно надпреварата.

Баная направи най-добрата операция като спечели 20 точки и вече има 201, като е само на 10 от водача Куартаро в генералното класиране, който води с 211. На трета позиция е Алейш Еспаргаро с 194 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки