Лечева за силните думи на Михайлов: Нищо не ни пречи да мечтаем

"Трябва да си поставяме високи цели", адмирира тя амбицията на шефа на БФС

Служебният министър на спорта - Весела Лечева, коментира думите на президента на БФС Борислав Михайлов, че до една-две години България може да има стадион, с който да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите.

"Нищо не ни пречи да мечтаем. Трябва да си поставяме високи цели и да ги преследваме. Ще кажа нещо по повод домакинствата - в цял свят те подпомагат икономиката. Тук забелязваме бегли наченки на ползите от тях. Един голям футболен форум би донесъл изключително много. Той ще подпомогне футболната индустрия и туризма. 

Всичко е въпрос да диалог между държавата, столична община и футболната федерация. Все още липсва проект за нов стадион, не е уточнено и мястото, където може да се изгради. Васил Левски е красив стадион, но е морално остарял и не отговаря на съвременните изисквания. Но едно е ясно - не може държавата да бъде инвеститор навсякъде", подчерта министърът пред БНТ.

"Държавата отдели доста средства по отношение на големи спортни обекти - "Арена Армеец", "Колодрума", залата в Русе, залата в Бургас. Националният стадион е красив, но морално остарял, трябва да има нов, но е въпрос на диалог", каза още Лечева.

Тя обяви, че всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Тя отново даде за пример договора за скъпия софтуер на Националната спортна база и този за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

Още от БГ Футбол

Селекционерът на Северна Македония говори преди утрешната среща

Нападателят на България е оптимист

Футболистите раздадоха автографи в Карлово

Селекционерът на България даде пресконференция

Треньорът на ЦСКА бе доволен от проверката със Септември

Треньорът на Левски апелира към родната централа

"Червените" спечелиха с 2:0

„Изпълва ме съжаление какви хора работят в БФС“

Вижте какво пишат "сините" в официалния си сайт

Актуално

21:45 25/09 Уелс - Полша 0:1
21:45 25/09 Нидерлалндия - Белгия 1:0
21:45 25/09 Дания - Франция 2:0
21:45 25/09 Австрия - Хърватия 1:3
21:45 25/09 Фарьорски острови - Турция 2:1
21:45 25/09 Люксембург - Литва 1:0
19:00 25/09 Словакия - Беларус 1:1
19:00 25/09 Азербайджан - Казахстан 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки