Петко Христов обяви какво е нужно на България

Трябва да подобрим много неща, но първото е да постигнем добри резултати

Петко Христов обяви какво е нужно на България

Централният защитник Петко Христов, макар и само на 23 години и с 14 мача за националния отбор на България, към днешна дата е един от хората със сериозен опит на фона на останалите от селекцията. Христов най-вероятно ще бъде сърцето на българската отбрана срещу Гибратар утре.

"Искаме да забравим какво е било досега. Говорим си с момчетата. Всички са пределно мотивирани да се представят добре с новия треньор, каза Христов на пресконференцията днес преди двубоя със скромния тим от британската територия.

В последните мачове в Разград се забелязва, че теренът не е добър, на много места тревата е изгоряла. Петко Христов беше попитан какво мисли за състоянието на игрището. При което той отвърна: "Все още не сме тренирали на него, така че не мога да ви кажа". А националите явно и няма да тренират, тъй като днес официалното занимание е на базата на Лудогорец "Гнездо на орли", предполага се също с идея да се съхрани максимално настилката. Тимът на Гибралтар ще тренира днес на стадион "Лудогорец Арена" малко преди часа на мача.

"За мене лично е много хубаво, че имаме нов национален треньор, който е играл като централен защитник, защото ще ни помага с индивидуални съвети".

"Напрежение в отбора винаги има, защото играем за националния тим и защитаваме честта на България. Ясно е, че трябва да подобрим много неща, но първото нещо, което се иска от нас е да постигнем добри резултати, завърши Петко Христов.

Мачът България – Гибралтар е утре от 21.45 часа, а по същото време в група С4 играят Грузия и Република Северна Македония.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки