Дания шокира Франция, но "петлите" избегнаха звучен резил (ВИДЕО)

"Червеният динамит" победи с 2:0

Дания шокира Франция, но "петлите" избегнаха звучен резил (ВИДЕО)

Франция загуби от Дания с 0:2 последния си мач от Лигата на нациите. „Петлите“ бяха близо до срамно изпадане от Лига А, като за целта Австрия трябваше да победи Хърватия. „Кръстоносците“ обаче се справиха, въпреки че през първото полувреме резултатът бе равен 1:1, а австрийците показаха изключително добра игра, но накрая загубиха с 1:3.

Франция обаче не се справи по най-добрия начин и заслужено загуби от Дания, оставайки само с 1 победа от 6 мача в групата. Датчаните пък останаха само на точка за Хърватия на второто място.

Дания изигра перфектно първо полувреме, в което вкара два гола и не даде възможност на французите да създадат кой знае колко опасни атаки.

Още в 12-ата минута датчаните създадоха напрежение от корнер, но топката бе избита.

В 20-ата минута Килиан Мбапе стреля към вратата, но ударът му мина покрай вратата.

Дания вкара първия гол в 34-ата минута. Микел Дамсгаард центрира дълбоко в наказателното поле и Каспер Долберг шутира и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Последваха силни минути за „червения динамит“. Още в 36-ата минута Олсен даде добър пас към свой съотборник, но защитник успя да избие топката в последния момент.

В 37-ата минута Томас Дилейни пропиля добър шанс след ъглов удар, като не успя да насочи добре топката и тя попадна в ръцете на вратаря.

В 39-ата минута Дания вкара и втори гол. Андреас Сков Олсен получи пас в наказателното поле и отправи удар по земя в долния ляв ъгъл на вратата.

До почивката Долберг и Ериксен имаха добри възможности, но до трети гол не се стигна.

В началото на второто полувреме Франция създаде добра възможност за гол. В 52-ата минута Антоан Гризман стреля към вратата от пряк свободен удар, но Каспер Шмайхел спаси.

Последваха още няколко добри възможности пред Мбапе и Гризман, но не и гол.

В 67-ата минута Каспер Шмайхел реагира чудесно при шут на Килиан Мбапе. Футболистът на ПСЖ получи добър пас и стреля в долния десен ъгъл, но Шмайхел се справи.

До края на мача домакините дори имаха възможност да вкарат и трети гол, но това така и не се случи, но успехът с 2:0 бе достатъчен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки