"Звярът" Халанд не спира да бележи, вкара хеттрик на Манчестър Юнайтед в дербито (ВИДЕО)

Сити стигна до убедителен успех с 6:3

"Звярът" Халанд не спира да бележи, вкара хеттрик на Манчестър Юнайтед в дербито (ВИДЕО)

Манчестър Сити нанесе тежка загуба на Манчестър Юнайтед в дербито от 9-ия кръг на Висшата лига. Хеттрик за домакините реализираха Ерлинг Халанд и Фил Фодън, докато за "червените дяволи" се разписа Антъни и два гола добави Антони Марсиал, който се появи като резерва.

Първият шанс в мача дойде още в 3-та минута, когато Халанд получи центриране, успя да отклони с глава към де Бройне, чийто удар бе великолепно спасен от Давид де Хеа. Последва нов изстрел, но той бе блокиран от играч в червено. В 7-та минута Манчестър Сити успя да открие резултата. Кансело даде хубав пас на Бернардо Силва, който предостави страхотно подаване в наказателното поле, а Фил Фодън завърши с едно докосване, за да поведе "гражданите" напред в резултата.

В 18-та минута Илкай Гюндоган стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле, но за късмет на Манчестър Юнайтед топката срещна страничния стълб и излезна в аут. Три минути по-късно Фодън отново по същия начин, както при гола, бе намерен в наказателното поле, но ударът му профуча встрани от вратата.

В 32-та минута последваха няколко подред удари на различни играчи от Манчестър Сити пред наказателното поле, след като Рафаел Варан се строполи на терена. Играчите на Манчестър Юнайтед искаха играта да бъде спряна, но Майкъл Оливър не го направи и след последния удар на Кевин де Бройне, Давид де Хеа успя да избие в корнер. От последвалия корнер, де Бройне центрира, а Халанд надскочи с лекота Скот Мактоминей и успя да отбележи второто попадение за Манчестър Сити в мача.

В 37-та смъртоносна контраатака от Манчестър Сити бе последвана и от трето попадение в мача. Кевин де Бройне даде феноменално подаване към Ерлинг Халанд, а норвежецът засече добре топката, за да вкара втория си гол в сблъсъка.

в 44-та минута Халанд получи от де Бройне, който бе спрян с нарушение, съдията даде авантаж и норвежкият централен нападател пусна подаване по тревата за Фил Фодън, който също вкара второто си попадение в двубоя - 4:0.

В 46-та минута Лисандро Мартинес направи грешка в защита и Манчестър Сити имаше възможност да отбележи, но Де Хеа успя да отрази удара на Фил Фодън. В 56-та минута Ериксен даде хубаво пас на Антони, който напредна добре с дрибъл и стреля с левия крак в далечния ъгъл на Едерсон, който плонжира, но не успя да достигне до топката и Манчестър Юнайтед намали резултата - 4:1.

В 65-та минута Серхио Гомес получи от Де бройне и младият защитник достави превъзходен пас на Халанд, който реализира с левия крак, за да оформи своя хеттрик. Голът бе разгледан с ВАР, заради потенциална засада на омес, но такава нямаше и попадението остана - 5:1.

В 72-та минута Манчестър Сити вкара и 6-ия си гол вмача. Халанд намери Фодън добре в наказателното поле, а младият англичанин реализира своя хеттрик. Попадението бе разгледано заради засада, но такава отново нямаше и резултатът стана 6:1.

В 83-та минута Фред навлезна в наказателното поле и стреля с левия крак, но Едерсон спаси, но Антони Марсиал бе на правилното място и добави с глава, за да стане резултатът 6:2. Минута по късно Манчестър Сити имаха отново шанс да отбележат чрез Палмър, но де Хеа бе на ниво и изби в корнер. Антони също направи индивидуален пробив и стреля с десния крак, но Едердон без проблеми улови.

В 89-та минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа, след като Антони Марсиал бе фаулиран в наказателното поле от Жоао Кансело. Французинът се нагърби с изпълнението и с безпощаден удар вкара топката в левия ъгъл на Едерсон, като не му остави шанс да реагира - 6:3. До края на мача нямаше повече положение и резултатът остана непроменен.

С тази победа Манчестър Сити застава на втора позиция във Висшата лига само точка зад Арсенал, като са отбелязали впечатляващите 29 гола в 8 мача. Манчестър Юнайтед остава на 6-та позиция с актив от 12 точки и ще се очаква тяхната реакция след тази загуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки