Арсенал с минимален успех в Норвегия при гостуването на Бодьо/Глимт (ВИДЕО)

Сака донесе победата на лондончани

Арсенал с минимален успех в Норвегия при гостуването на Бодьо/Глимт (ВИДЕО)

Арсенал победи Бодьо/ Глимт с 1:0 в мач от четвърти кръг на група А от турнира Лига Европа. Голът за гостите от Англия вкара Букайо Сака, който реализира с гърди с доза късмет.

В първите минути Арсенал владееше повече топката и чакаше за празни пространства в защитата на норвежкия отбор. В 24-та минута "артилеристите" организираха много хубава атака, в която Сака и Локонга направиха двойно подаване, а англичанинът с доза късмет вкара с гърди топката във вратата на Хайкин, за да изведе отбора си напред в резултата - 1:0.

В 29-та минута Нкетиа се озова на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и излезна в аут. В 29-та минута футболист на домакините бе изведен сам срещу вратаря с хубаво подаване зад защитата, но Търнър внимаваше и пресече паса.

В 52-та минута Пелегрино бе прекрасно изведен, след като дебнеше на границата на пеналтерията, но ударът му бе блокиран от Търнър. В 56-та минута Солбакен нахлу в наказателното поле на Арсенал, показа завидна техника и опита хубав удар по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата.

Само две минути по-късно Еспейорд получи страхотен пас и остана очи в очи с вратаря, но изстрелът му мина високо над вратата. Късмет за "артилеристите". До края на мача Арсенал предимно се защитаваха и играха на контраатака, а Бодьо не успя да създаде повече чисти положения.

С тази победа Арсенал остава на първо място в своята група с актив от 9, докато Бодьо се задържа на второ място с 4 точки, но и два мача повече от третия ПСВ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки