Левски с нова издънка, врътна реми срещу Локо (Пд) след куп пропуски (ВИДЕО)

Двата тима си вкараха по един гол

Левски с нова издънка, врътна реми срещу Локо (Пд) след куп пропуски (ВИДЕО)

Левски записа трети пореден мач без победа в efbet Лига. „Сините“ и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 в двубой от 15-ия кръг на родния шампионат.

За пореден мач столичани бяха по-добрият отбор, но направиха куп пропуски и така и не успяха да затворят мача в своя полза. След като Ивелин Попов вкара за 1:0 в 18-ата минута, домакините имаха няколко стопроцентови възможности да удвоят. Роналдо може би човекът, пропилял най-много голови шансове.

Локо Пловдив дочака своя шанс и в 76-ата минута резервата Джовани изравни – 1:1. От там насетне „смърфовете“ затвориха срещата. Старши треньорът Александър Томаш се възползва от правото си на смени и бетонира отбраната.

В началото на мача двата отбора играеха еднотипно с много битка в центъра на терена. Ивелин Попов беше потърсен с дълго подаване зад защитата на „смърфовете“. Динко Хоркаш беше напуснал наказателното си поле и успя да го изпревари.

В 14-ата минута Преслав Боруков се възползва от пропукване в защитата на домакините. Той опита да намери свой съотборник с пас от аутлинията. Капитанът Пламен Андреев следеше внимателно ситуацията и успя да изпревари Бабакар Дион, улавяйки топката под носа му.

Четири минути по-късно Левски се възползва от груба неточност в отбраната на Локо Пловдив и излезе напред в резултата. Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар почти от тъчлинията. Той прати топката на далечната греда. Тя тупна на терена, а Хосе Кордоба отклони с глава. Ивелин Попов изпревари бранителите и от непосредствена близост нямаше как да пропусне. Хоркаш нямаше достатъчно време, за да се придвижи.

Малко след попадението гостите можеха да възстановят равенството. При центриране от корнер Матеус Силва стреля с глава, но от тялото на Сонко Сунберг топката излезе в нов ъглов удар. Синята защита се справи.

Последваха няколко удара по посока вратата на Хоркаш. В 23-тата Георги Миланов шутира от границата на наказателното поле, но неточно. В 26-ата Краев пробва късмета си по земя, но и той не беше точен.

Локо Пловдив успя да се отърси от ранния домакински натиск и за момент изнесе играта в предни позиция. Липсваха обаче опасности за вратата на Пламен Андреев.

В края на първата част Левски отново вдигна оборотите и гостите извадиха късмет, че се прибраха в съблекалните само с един гол изоставане. В 40-ата минута Уелтон центрира отдясно. Филип Кръстев стреля с глава, но право в ръцете на Хоркаш.

Секунди по-късно Ивелин Попов изведе в коридор Роналдо. Бразилецът се озова очи в очи с вратаря, но с крак Хоркаш спаси удара по земя. При последвалия ъглов удар. Роналдо стреля опасно с глава, а стражът на Локо Пловдив пак се намеси. Така „червено-белите“ оцеляха.

Второто полувреме започна така, както приключи първата част. В 48-ата минута Левски организира много опасно нападение. Уелтон проби и пусна успоредно на голлинията подаване. Роналдо обаче се размина с топката.

Софиянци продължаваха да владеят топката и да контролират случващото се на терена. В 64-тата минута Цунами набра скорост по левия фланг и намери Уелтон в наказателното поле. Крилото овладя и стреля от въздуха, но много над напречната греда.

В 68-ата минута Филип Кръстев се пребори за топката пред наказателното поле. Плеймейкърът на Левски изведен Роналдо, чийто диагонален изстрел премина покрай левия страничен стълб. Така или иначе имаше засада, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Локо Пловдив наказа многото пропуски на „сините“. Пловдивчани развиха бърза контраатака. Матеус Силва получи огромно свободно пространство на десния фланг. Той намери в наказателното поле включилия се на скорост Джовани. Резервният футболист, който се появи в игра преди минути стреля от движение. Топката беше в обсега на Пламен Андреев, но капитанът на Левски не успя да предотврати гола. Определено той можеше да се намеси по-прецизно в ситуацията.

Левски - Локо Пловдив 1:1
1:0 Попов 18 
1:1 Джоввани 76 

Състави:

Левски: 1. Пламен Андреев - К, 2. Жереми Петрис, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 8. Андриан Краев, 10. Ивелин Попов, 17. Уелтон, 18. Роналдо, 23. Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба

Резерви: 13. Николай Михайлов, 5. Келиан ван дер Каап, 12. Абдулахи Шеху, 14. Илиян Стефанов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 27. Асен Митков, 88. Марин Петков

Треньор: Станимир Стоилов

Локо Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 50. Йосип Томашевич, 91. Райън Бидунга, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Силва, 15. Пиер Зебли, 33. Георги Каракашев, 14. Димитър Илиев – К, 9. Бирсент Карагарен, 99. Преслав Боруков, 7. Бабакар Дион

Резерви: 1. Илко Пиргов, 20. Милош Петрович, 19. Александър Василев, 11. Ивайло Димитров, 10. Джовани Маркес, 21. Евандро Коста, 3. Луан Силва

Треньор: Александър Томаш

Съдия: Драгомир Драганов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки