Кънка сряза ръката на звезда на НХЛ

Центърът на Едмънтън Ойлърс Ивандър Кейн пропуска мачовете в следващите 3-4 месеца

Центърът на хокейния отбор Едмънтън Ойлърс Ивандър Кейн ще пропусне мачовете в следващите три или четири месеца, след като получи порезна рана на лявата китка от кънка, обявиха от клуба.

Контузията е станала по време на победата на Едмънтън с 32 над Тампа Бей. Кейн се е сблъскал с Филип Майерс от противника, малко след началото на зоната на Едмънтън и докато е паднал на леда, през ръката му е минал нападателя на Тампа Бей Пат Маруун с кънката. Инцидентът стана в 3:27 минута на втория период от мача.

Веднага след това той беше откаран в болницата, за да получи първа помощ и да му бъде направена операция. Но е ясно, че ще отсъства дълго заради спецификата на травмата.

31-годишният Кейн пристигна този сезон в Ойлърс с договор за четири години на стойност 20.5 милиона долара. Досега е вкарал 5 гола и е подал 8 асистенции в 13 мача.

"Благодаря на всички за милите пожелания и молитви за здравето ми през последните няколко часа", каза Кейн в изявление в сряда, публикувано от клуба. "Очевидно снощи беше изключително страшен момент за мен и все още съм в лек шок. 

"Бих искал да благодаря на целия тренировъчен персонал на Едмънтън Ойлърс и на Тампа Бей Лайтнинг, заедно с всички лекари и парамедици, които се втурнаха да помогнат за лечението на контузията ми. Без всички вас знам, че нещата щяха да са много по-лоши и съм искрено благодарен".

Нападателите Матиас Янмарк и Клим Костин са били привикани от сателитния отбор Бейкърсфийлд Кондорс на AHL (Американската хокейна лига), за да запълнят мястото на Кейн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки